четвъртък, 28 ноември 2019 г.

Зала за пресконференции с бар и "маскирани" седалки посрещат Партизан в борбата за европейска пролет


Симпатичният стадион на АДО Ден Хааг под името "Карс Джинс" ще бъде поприще на решителния мач от Група L на Лига Европа между АЗ Алкмаар и Партизан.

Буря нанесе щети на стадион АФАС в Алкмаар и пресели АЗ и Партизан в Хага, а точно в този град валежите и лошото време ги посрещнаха преди дуела от петия кръг, който би могъл да донесе развръзката. Надяват се черно-белите, а отговорът ще е ясен тази вечер около 22 часа.

Все пак, самото здание на този стадион е много интересно, а преди всичко залата където се проведоха пресконференциите. Тя е повече бар с барплот и кранове за наливна бира. Ето как холандците са импровизирали:


Цветовете на Ден Хааг са зелени и жълти, но от АЗ Алкмаар са се потрудили поне част да "камуфлират" и покрият с червени десени с емблемата на техния клуб.
 

Изкуствената трева на която ще се играе мачът, наистина, дава допълнителна бързина на топката, което на теория трябва да е плюс за АЗ, но качеството на настилката не е като на онази в Астана Арена в Нурсултан, когато черно-белите записаха триумф. Също така, изкуствената трева не беше проблем и в Молде, когато беше осигурено влизането в Лига Европа.


Иначе, в Хага през целия ден в сряда валя дъжд, често валежите засилваха, а с вятъра, който не е пренебрежим, във вечерния час на изиграването на мача беше прилично хладно. Подобно време се очаква и за самия мач, така че трябва да се вземат предвид и условията, които ще посрещнат футболистите на холандския и сръбския клуб.

Няма коментари:

Публикуване на коментар