понеделник, 25 ноември 2019 г.

Унищожиха стенописа на Златко Далич в неговия роден Ливно


В нощта между неделя и понеделник беше надраскан стенописа посветен на Златко Далич в центъра на родния му град, съобщи Ливно онлайн.

Графитите с които е надраскан стенописа на хърватския селекционер изразяват подкрепа на някогашния символ Вараждин, закрития НК Вартекс и техните привърженици White Stones.

Иначе стенописът бе дело на привърженици на Троглав още миналата година по време на СП по футбол в Русия където Хърватия под ръководството на Далич спечели второ място. Тогава над 50 хиляди души посрещнаха Далич в родния му град.

Припомняме, Златко Далич много пъти явно говори в подкрепа на НК Вараждин, който се смята за възкресение на закрития НК Вартекс, а в своите изявления често се сблъсква с White Stones.

"В този момент когато нещата бяха тежки, тежки мигове в клуба - привържениците напуснаха клуба. Когато корабът потъваше, всички го напуснаха. Аз свалям шапка на тях, на тяхната работа и какво направиха с този клуб (НК Вартекс), градиха го - но когато клубът потъваше, те го напуснаха. Имало е в историята проблеми и с Торсида, и сега с Динамо и с Bad Blue Boys, с Хайдук - но никога привържениците не са напускали своя клуб. Те го напуснаха, и така клубът остана сам", преди две години заяви Далич.

На думите на Златко Далич отговори привърженическият НК Вартекс чрез официалната страница във Фейсбук:

"Господин Далич, не са привържениците тези, които направиха, както Вие казвате, прецедент в целия футболен свят и напуснали клуба. Когато клубът стана "кораб който потъва" много преди това го напуснаха клубните функционери, политическите структури и най-напред всички онези, които от този клуб омазниха мустака и имаха значими финансови ползи. Да си припомним, онзи НК Вараждин (старият НК Вартекс) е изхвърлен от 1 ХНЛ заради милион и половина куни дълг към играча Милан Попович, който, по игра на случая, в клуба е доведен точно във вашия мандат на спортен директор. Привържениците непрекъснато предупреждаваха за лошите и съмнителни решения, които преднамерено водеха клуба към пропаст, но нашия глас никой не искаше да чуе, а най-жалкото от всичко е, че същите тези хора, които са с най-голяма заслуга за пропадането на клуба без никакво угризение на съвестта се представят като "нова ера" на вараждинския футбол и спасители на същия в нашия град.

И да се обърнем още малко и към клубната хронология - в регистъра на клубовете в момента съществуват ТРИ клуба: нашият НК Вартекс, основан от чиста любов към Вартекс и с почтен и прозрачен футбол. Вашият, господин Далич, който е основан СЛЕД нашия и който с "юридически маневри" бе прехвърлен от жупанската в трета лига, както и онзи когото непрекъснато споменавате, който се нарича ВШНК и е във фалит и пред ликвидация.

И затова Ви молим да престанете да лъжете обществеността и в аргументите да ползвате неистини и полуистини.

Спортен поздрав, управата на НК Вартекс."

Няма коментари:

Публикуване на коментар