понеделник, 2 декември 2019 г.

Незапомнен карък: ВАР "закла" Марио Гомес като никой друг


"Тази система просто е боклук, катастрофа за нас нападателите", заяви легендарният немски голмайстор, след като остана без хеттрик.

Въвеждането на ВАР във Висшата лига и проблемите в тълкуванията на правилата отвориха полемика за правилността на използването на напредналата техника за футболни цели. Впечатлението е, че толкова проблеми не е имало докато Шампионската лига и елитната английска лига не въведоха тази система и оголиха големите недостатъци като тегленето на линията на засадата, които вбесяват мнозина от нас. Реално...

Самата цел на съществуването на ВАР е мачовете да бъдат по-честни, но мнозина продължават да са склонни да твърдят, че системата просто уби чара и романтиката в най-популярната игра на света. И наистина, от употребата на тази система най-много страдат нападателите. Много често им се отменят голове, а ако някой в идния период ще презира ВАР това със сигурност ще е немският ветеран Марио Гомес.

Нападателят на Щутгарт и Fussballgott имаше това нещастие тази система да му отмени чак три гола в мача от Втора Бундеслига със Зандхаузен.

Швабите изгубиха в гостуването с 1:2, но по-голяма трагедия от това е фактът, че на техния нападател му беше отнет хеттрик, като нито един от трите гола, които вкара в 10, 45+3 и 73 минута не беше признат. Във всичките три случая се теглиха прословутите линии, червена и синя и всеки път червената (по-близката до вратата) беше тази на Гомес.


Всичките три пъти някогашният ас на немците се озова в засада, понякога страничните съдии я виждаха, понякога не са, но не изненадва, че напусна ядосан мача в Зандхаузен.

"Тази система просто е боклук, катастрофа за нас нападателите", заяви след мача разочарованият Гомес.

И вероятно Супер Марио има право да бъде бесен. Ако не се беше намесила модерната технология, швабите щяха да са по-добре позиционирани в класирането и борбата за Бундеслигата, а неговият джоб сигурно по-пълен заради бонусите и премиите. Карък...


Няма коментари:

Публикуване на коментар