сряда, 18 декември 2019 г.

Серията на Санчо и рекорд за Борусия (Дортмунд)


Борусия (Дортмунд) имаше надмощието преди почивката, регистрирайки повече удари (8-4) и печелейки повече единоборства (59%). Но РБ Лайпциг беше по-опасният отбор след почивката и имаше повече удари (9-5). Ето и фактите след равенството 3:3.

Честна игра: Общо имаше едва 14 нарушения. Има само един мач в Бундеслигата през този сезон с по-малко нарушения. Реферът Стиелер не показа нито един картон.

Голово пресищане: Никога преди нямаше шест гола в мач между Борусия и Лайпциг.


Голова серия: Джейдън Санчо се разписа в седми пореден мач. Сега има 22 гола в Бундеслигата и е най-младият играч достигал тази бройка. Той е с два дни по-млад (19 години и 267 дни) от предишния рекордьор Хорст Кьопел, който поставя рекорда през 1968.

Асистент: Санчо също така подаде за 10 гола в настоящия сезон на Бундеслигата и дели първото място по асистенции с Томас Мюлер.

Домашна серия: Борусия (Дортмунд) вкара в 33 домакински мач в Бундеслигата поред, увеличавайки клубния рекорд. Те са единственият отбор в първенството, който още не е изпитвал вкуса на загубата пред своите привърженици през този сезон.


Отборно усилие: Юлиан Вайгъл е жълто-черен играч №11, който опъна мрежата в Бундеслигата през този сезон. Това беше четвъртият му гол в кариерата - и всички са от разстояние.

Юлиан Брандт отбеляза домакински гол №1909 (съвпада с годината на основаване на клуба) за Борусия в Бундеслигата.


Няма коментари:

Публикуване на коментар