четвъртък, 12 декември 2019 г.

Шампионската лига е турнир само за големите


След изиграните мачове от шестия кръг на груповата фаза на турнира са известни всички участници в 1/8-финалите на Шампионската лига. Получихме клубовете, които ще влязат в елиминационната фаза на надпреварата и ще имат шанс да се борят за "ушатия" трофей.

Онова което е интересно и досега невиждано е, че всичките 16 участника идват от "Топ 5" първенствата - Испания, Англия, Италия, Германия и Франция.

Преминаха четирима представители на Висшата лига (Тотнъм, Манчестър Сити, Ливърпул, Челси) и Ла Лига (Реал Мадрид, Атлетико, Барселона, Валенсия), честта на Серия А бранят Аталанта, Ювентус и Наполи, оръжията на Бундеслигата са мюнхенският Байерн, Борусия Дортмунд и РБ Лайпциг, а репутацията на Лига 1 опитват да засилят ПСЖ и Олимпик Лион.

За пръв път в историята се случи такава ситуация, която ще даде допълнителен аргумент на най-силните и най-богатите клубове в намерението да оформят нов турнир Супер лига, идеята за който беше започната преди няколко години.

Първите мачове от 1/4-финалите по програма ще са на 7/8 април, а реваншите на 14/15. Термините за 1/2-финалите са 28/29 април и 5/6 май.

Финалът на Шампионската лига за сезон 2019/2020 е на 30 май на "Ататюрк Олимпийски стадион" в Истанбул с капацитет 76 761 места.

Жребият за 1/8-финалите в ШЛ е на 16 декември, първите мачове са на 18/19 и 25/26 февруари, а реваншите на 10/11 и 17/18 март.

поставени: ПСЖ, Байерн Мюнхен, Манчестър Сити, Ювентус, Ливърпул, Барселона, РБ Лайпциг, Валенсия

непоставени: Реал Мадрид, Тотнъм, Аталанта, Атлетико, Наполи, Борусия Дортмунд, Лион, Челси

Няма коментари:

Публикуване на коментар