петък, 31 януари 2020 г.

Хофенхайм привлече нападател на Борусия (Дортмунд)


След пет години в Борусия (Дортмунд), нападателят Якоб Брун Ларсен, 21, търси ново спортно предизвикателство и ще се присъедини към Хофенхайм.

"След интензивни разговори ние одобрихме молбата на Якоб да бъде освободен и бихме искали да му пожелаем всичко най-добро в следващата му спирка. Ще продължим да наблюдаваме отблизо неговия спортен прогрес", заяви спортният директор Михаел Цорк.

Брун Ларсен се присъедини към школата на Борусия (Дортмунд) от Лингби през януари 2015. Тогава 16-годишен бързо стана един от ключовите изпълнители в младежкия отбор, печелейки титлите с отборите До 17 и До 19 в Германия в три поредни сезона заедно с приятеля си Кристиян Пулишич и представяйки Дания на Олимпийските игри в Рио през 2016.

Професионален дебют срещу Унион Берлин

Брун Ларсен направи своя дебют за първия отбор на Борусия в мач от Купата на Германия срещу Унион Берлин на 26 октомври 2016. След това записа още 39 участия за "жълто-черните" в Шампионската лига, Купата на Германия и Бундеслигата, отбелязвайки три гола. Датчанинът направи дебют за родината си в равенството 2:2 с Косово на 21 март 2019.

"Искам да благодаря на моите треньори в Борусия и съотборниците, както и на целия екип и привържениците за тяхната подкрепа и невероятното време. Въпреки че сега сменям клуба, винаги ще са скъпи в сърцето ми", заяви Якоб Брун Ларсен.

Няма коментари:

Публикуване на коментар