петък, 31 януари 2020 г.

Немският национал Джан се присъедини към Борусия (Дортмунд)


Борусия (Дортмунд) привлече национала на Германия Емре Джан от италианския Ювентус.

26-годишният футболист - кой стана шампион на Германия и носител на Шампионската лига през 2013, финалист в Лига Европа през 2016, финалист в Шампионската лига през 2018 и шампион на Италия през 2019 - ще се присъедини под наем до края на сезона. Ако договорените условия бъдат изпълнени, наемът ще стане постоянен трансфер.

Джан, който представя Германия от всички младежки формации от До 15 нагоре и игра за отбора на Йоахим Льов, започна професионалната си кариера в Байерн (Мюнхен) през сезон 2012/13 и по-късно игра за Байер Леверкузен, Ливърпул и Ювентус. През кариерата си Джан има 185 мача в Бундеслигата, Висшата лига и Серия А (18 гола) и 23 участия в Шампионската лига (един гол).

"В лицето на Емре Джан ние привличаме немски национал, който може да играе няколко роли в защита и центъра на терена в различни системи. Играч с техника и физическо присъствие, който притежава силна воля да побеждава", заяви спортният директор на Борусия Михаел Цорк.

Джан, който премина медицински преглед в Дортмунд, заяви: "Вярвам, че отборът на Борусия има голям потенциал и може да спечели нещо. Убеден съм, че мога да им помогна да го направят. Искам да остана; винаги съм харесвал този клуб и не мога да чакам за първата възможност да играя пред тези привърженици, които направиха Борусия (Дортмунд) известен в целия свят."

Няма коментари:

Публикуване на коментар