понеделник, 24 февруари 2020 г.

Солун е покорен: ПАОК се изтумби с автогол срещу Олимпиакос


Всичко е готово за приемо-предаване на короната в Гърция. Сухият период за Олимпиакос може да свърши с вчерашния триумф на неприятелска територия в Солун. ПАОК е победен, великанът от Пирея натрупа големите пет точки преднина кръг преди началото на плейофа. За гръцките условия огромен капитал - 0:1.

Португалецът Педро Мартинс на лъжичка даваше шанс на бившия младежки национал на Сърбия Лазар Ранджелович. Междувременно, бившият играч на Раднички от Ниш показа от какъв материал е направен. Блестеше през лятото когато торпилира Краснодар, а стана и главен виновник за солунската трагедия.

Реши се Педро Мартинс да остави на пейката един от любимците на привържениците Йоргос Масурас, и да даде шанс на дясното крило за Лазар Ранджелович. Това беше удар в десетката.

Играеше се 49-а минута, когато Цимикас отлично започна контраатака. Чудесният ляв бек премина няколко противника. Неговият удар беше отразен от Паскалакис, но всичко това следеше Ранджелович, отново върна топката пред мрежата на ПАОК. Отбеляза Янулис, който реагира неподготвено и уцели собствената си врата.

Това беше решаващият момент в голямото гръцко дерби. Както и обичайно имаше много нервност и груби нарушения, а малко положения.

Първият шанс за домакина имаше Пелкас, но след това всичко беше под знака на Олимпиакос. Колосален шанс преди края на първата част пропусна Ел Араби, неговият удар завърши в гредата. След това стреля и Цимикас...

За отличната игра във финала на първото полувреме гостите се възнаградиха в 49-ата минута.

Само три минути по-късно Варела разтърси мрежата на Олимпиакос, но след консултация с ВАР немецът Щилер оправдано отмени попадението.


Няма коментари:

Публикуване на коментар