понеделник, 24 февруари 2020 г.

Рекордотрошачът на Бундеслигата Халанд в бройки


Колко мача в Бундеслигата са нужни, за да се пренапише историческата книга на елитното първенство? Отговорът е шест, ако имате бруталният талант на сензационния нападател на Борусия (Дортмунд) Ерлинг Халанд.

Официалната страница на първенството описва чупещия рекорди старт на тийнейджъра на Дортмунд.

23: За време по-кратко отколкото отнема на повечето от нас да си изядем обяда, Халанд отбеляза първите си три гола в Бундеслигата. Неговият 23-минутен хеттрик в дебюта му срещу Аугсбург застреля относително пешеходния половин час на Йоел Поянпало да отбележи първите си три гола за Байер Леверкузен, оставяйки време и за десерт.

44: Гол на всеки втори мач е добро съотношение за нападател. Роберт Левандовски, водещият голмайстор в първенството, праща топката в мрежата на всеки 85 минути през този сезон. Това е извън този свят. Така че, опитайте да останете спокойни когато научите, че Халанд разтърсва мрежата на всеки 44 минути.


1: Халанд е седмият дебютант в Бундеслигата, който вкарва хеттрик, но е първият, който го прави, влизайки като резерва, появявайки се от пейката в 56-ата минута на WWK Арена.

2: Чували ли сте Валтер Бехтолд? Не, сигурно не, но той е единственият по-млад от Халанд - на 19 и половина - вкарал хеттрик в Бундеслигата, когато бележи три в мача на Айнтрахт (Франкфурт) с Борусия (Нойнкирхен) през 1965, седем години преди дори бащата на Ерлинг Алф-Инге да се роди!

5: Халанд продължи епичните си подвизи от Аугсбург с два гола в следващия мач против Кьолн, ставайки първият футболист в историята на Бундеслигата вкарал пет гола в първите си два мача.

7, 8 & 9: Той също така е първият, който вкара седем пъти в първите си три мача, осем в първите си пет и девет в първите си шест. Единствената изненада е, че не се разписа при загубата с 3:4 от Байер Леверкузен в 21-ия кръг, в който бяха - иронично - първите му пълни 90 минути в първенството.

56: Бившият играч на Борусия (Дортмунд) Пако Алкасер отбеляза първите си пет гола в Бундеслигата за 72 минути. Всички мислехме, че това е бързо. Докато не дойде Халанд, и разби това постижение, вкарвайки своя номер пет при победата над Кьолн в 19-ия кръг преди един час игра.


77: Горкият стар Пако! Не само че Халанд му зае мястото на Сигнал Идуна Парк, а продължава да вижда името си изтрито от историята на Бундеслигата от норвежеца. На испанския национал му отне 81 минути да отбележи шестия си гол в Бундеслигата. Познайте какво? Халанд беше четири минути по-бърз.

5: Това постижение Халанд може и да не подобри много през този сезон, но само защото Люсиен Фавре ще го направи едно от първите имена в стартовия състав... Халанд беше въведен в живота на Бундеслигата внимателно от своя треньор, и се разписа пет пъти, влизайки от пейката, повече от всеки друг играч в елита на Германия през този сезон.

Няма коментари:

Публикуване на коментар