петък, 21 февруари 2020 г.

Конте: Вдигнахме скоростта през второто полувреме, създавайки много възможности


Интер поднови европейското си пътешествие с победа, като в гостуването на Лудогорец се наложи с 2:0 в първи 1/16-финал в Лига Европа. Головете вкараха Ериксен и Лукаку от дузпа.

Треньорът Антонио Конте заяви следното пред Скай Спорт: "Темпото беше много ниско през първото полувреме и трябваше да се адаптираме към ситуацията, но вдигнахме интензивността след почивката, създавайки доста възможности да отбележим. Също така опитахме и други възможности в играта си, за да имаме алтернативи и способността да променяме нещата. Двамата отпред ще останат същите въпреки всичко."

Имаше и няколко думи за Кристиан Ериксен след първия му гол в цветовете на Интер, след като датският полузащитник изигра пълни деветдесет минути: "Щастлив съм за него, головете винаги носят самочувствие. Кристиан просто трябва да продължи да работи за постигане на оптимална форма, да преоткрие брилянтността от най-добрите си дни в Тотнъм. Може да направи дори повече от това което ни показа тази вечер, но сме много щастливи, защото знаем какво може да ни донесе. Във всеки случай, съсредоточен съм над това което е най-добро за Интер, така ще гледам да го поставя на правилното място и в правилния момент."

По отношение на решенията за състава, треньорът на нерадзурите обясни: "Ще правим ротации в Лига Европа, давайки шанс на тези, които не са играли много, а заслужават да получат повече минути. Трябва да опитаме да стигнем възможно най-далече, продължавайки по този път, защото знаем, че Лига Европа може да причини трудности от физическа и психическа гледна точка."

Накрая и думи за възстановяването на Ханданович: "Не знаем дали ще се върне за неделя, ще оценяваме ден по ден, но имаме вяра в Даниеле (Падели), така че Самир ще заеме отново мястото си само когато е напълно възстановен."

Няма коментари:

Публикуване на коментар