понеделник, 16 март 2020 г.

Браво момчета и девойки! Привържениците на Борусия (Д) с урок по човечност





Думите за някои привърженици, че са най-добрите, обикновено рискуват гняв от обидените, които подкрепят някои други клубове. Та ето, няма да кажем, че привържениците на Борусия (Дортмунд) са най-добрите. Но че са пример във всеки смисъл, тук нямаме дилема...

Тяхната вярност и отдаденост на клуба отдавна е за удивление. Стадионът им винаги е пълен, билети в свободна продажба почти никога няма, трибуните гърмят, а хореографиите им са впечатляващи. Борят се против поскъпването на билетите, против лошите неща в "модерния футбол", уважават играчите на своя отбор, но и онези, които някога са играли за тях... А сега показаха, че чувстват и социална отговорност.

Това е писмото, което отправиха към обществото.

"Добър ден на всички,

Всички знаем в каква ситуация сме в момента заради вируса корона и затова няма да говорим нищо за това.

Сега е важно да покажем солидарност и да поемем отговорност за обществото като цяло. Това специално означава, че искаме да помогнем на хората, които спадат към рискови групи. Ще опитаме да помогнем на целия регион на Дортмунд още от утре.

Във времето от 11 часа преди обяд до пет следобед ще предложим да поемем задължението за пазаруване и на другите куриерски служби за онези, които не трябва или не могат да го правят. Можете да ни извикате на посочения долу номер на телефона и ви молим да използвате тази услуга само ако наистина спадате към рискови групи или се намирате в карантина.

С оглед, че не знаем колко работа и натоварване ни очакват, молим ви за разбиране, защото може да не можем да гарантираме, че ще се отзовем на всички обаждания. За всичко можете да се осведомите с телефонни разговори с момчетата и девойките, които ще дежурят край телефона.

Обединени".

Какво да се каже, освен браво!

Няма коментари:

Публикуване на коментар