вторник, 29 септември 2020 г.

Само в неделя 15 дузпи в Топ 5 първенствата - ВАР театърът измести футбола

 

А са изиграни 24 мача...

За удара от "бялата точка" обичайно се казва, че е най-лесен във футбола и привържениците не го оценяват много, особено когато се изпълнява срещу отбора който подкрепят.

Заради това въпросът с късмета, пристрастие на съдията и справедливостта често се свързва с редица отсъдени наказателни удари, а през новия футболен сезон вече са твърде много. В неделя вероятно се случи и европейски рекорд от който на привържениците малко им се гади от футбола...  

Само в неделя в Топ 5 първенствата са отсъдени невероятните 15 дузпи - и то в едва 24 мача в Германия, Италия, Англия, Испания и Франция.

Най-много бяха в мача между Манчестър Сити и Лестър (2:5) в който "лисиците" получиха чак три наказателни удара - и всичките превърнаха в голове. Заради това не учудва, че броят голове на мач толкова се увеличи, а няма да е изненада средната стойност да е по-голяма и по-голяма...

Една от причините да виждаме толкова дузпи е, че в Англия тълкуват различно "играенето с ръка в наказателното поле", така че почти всеки контакт между топката и ръцете е дузпа. 

Това е още по-често от въвеждането на ВАР технологията, тъй като съдиите по-лесно се решават да "свирят" дузпа.

Освен това, изглежда промяната на критериите и какво е нарушение за дузпа, играчите щом усетят контакт решават да завършат на тревата, а съдията като прегледа записа решава да покаже "бялата точка", защото контактът е забележим, а все по-малко е важен интензитетът.

Надяваме се такова тълкувание на правилата да не доведе до лакърдии, а може би вече сме там, защото в Англия в първите три кръга са отсъдени 20 дузпи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар