понеделник, 14 декември 2020 г.

Мркела: Ще направим всичко да поднесем изненада

        

Спортният директор на Цървена звезда Митар Мркела, след края на жребия за 1/16-финалите в Лига Европа, сподели очакванията по повод дуела с Милан. Сръбският спортен директор имаше възможността като играч да премери сили с отбора на Милан, но напомни, че това са били различни времена, както и че вярва, че отборът на Деян Станкович ще опита всичко да направи изненада. 

- Първо трябва да се каже, че е много хубаво чувството, че сме в хубава компания и че Цървена звезда играе против един толкова голям клуб какъвто е Милан. Получихме много силен отбор, преди всичко атрактивен. Този отбор на Милан е вероятно най-добрият в последните 10 години, първи са в класирането в Серия А, играят добър футбол и са голям фаворит за класиране напред. Звезда през историята е умеела да играе добре срещу фаворити и да ги изненада. Ще се опитаме да използваме и Маракана и всички предимства, а преди всичко това, че Деян Станкович познава италианския футбол и клуб като Милан и съм сигурен, че ще има изненада за един толкова силен състав - сподели Мркела.

Спортният директор имаше възможността и като играч да премери сили с отбора от Милано.

- Това беше различно време. През 1988 година Милан вероятно беше най-силен в своята история, като от тази година нататък спечели три титли на Европа подред и тогава успяхме да изиграем два равноправни мача и може би им бяхме най-трудния съперник в този период. Тогава в Белград се класираха след дузпи. Сега са други времена, разликата между богатите и бедните е много по-голяма отколкото в онзи период. Отборите от петте най-силни първенства в Европа изпъкват и имат наистина огромни бюджети и отлични състави. Футболът остана футбол и ще се опитаме да направим всичко отново да бъдем отбор, който може да сътвори изненада - подчерта Мркела.

Няма коментари:

Публикуване на коментар