сряда, 1 декември 2010 г.

Венгер: Ще вземем Купата на Лигата, но предпочитаме Шампионската или Висшата лига


Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер призна, че ще е доволен отбора да спечели който и да е трофей, но предпочита този във Висшата лига, след като неговите възпитаници победиха Уигън на 1/4-финал за Купата на Лигата. Автогол на Антолин Алкарас даде аванс на лондончани преди Никлас Бендтнер да добави втори към края на срещата, за да класира отбора за полуфиналите в турнира.

"Привържениците винаги искат повече и това е напълно нормално, но ние играем 14 поредни години в Шампионската лига и много хора ще са щастливи с този трофей. Не сме напълно щастливи, феновете искат повече и мога да приема това. Искаме да ги радваме колкото се може повече. Големите отличия са в Шампионската лига и първенството, но ако можем ще спечелим и тази купа. Искаме да печелим трофеи и винаги да сме на върха и се стараем да сме на върха на възможностите си, в момента се борим на всички фронтове. Не можете да кажете, че Купата на Лигата не е важна, но не трябва да си обсебен от нея. Искаме да се съсредоточим над качеството на играта ни, а останалото ще бъде последствие на представянето ни", заяви Венгер.

Срещу Уигън за пръв път като титуляр започна холандският нападател Робин Ван Перси, който лекуваше травма в глезена. Острието записа 70 минути и зарадва наставника си. "Робин показа класа, но се нуждае от мачове. Беше му трудно да играе 70 минути, нека се надяваме да не получи реакция от участието си и ще става все по-силен и по-силен. Свършихме си работата тази вечер, в началото на мача ни бяха затворили добре, но бавно при овладяването на контрола над срещата създадохме шансове и като цяло победата е добра. Направихме осем промени, все още не разполагаме с Диаби, Вермаелен, Алмуния, Скилачи, като изключим играчите, които получиха почивка. Не знам какво да ги правя. Трябва да им давам шанс, а вече имаме фантастични футболисти, които са национали, а не получават достатъчно мачове", допълни френският спец.

Няма коментари:

Публикуване на коментар