петък, 25 февруари 2011 г.

Топ 10 на новите професии за Роналдо


Роналдо се отказа от професионалния футбол, който му донесе слава и богатство. „Феномена“ ще се насочи към нова кариера, в която може би е готов да постигне същите, ако не и по-големи успехи. Това предстои да покаже времето. Ето списъка на най-интересните 10 професии, към които може да се насочи бразилецът:

10 Телевизионен репортер – рекламната фраза на една от най-известните новинарски телевизии е „Минаваме отвъд границите“. Играейки за Барселона, Реал (Мадрид), Интер и Милан, прясно пенсиониралият се 34-годишен футболист със сигурност може да каже, че е преминал доста граници в кариерата си.

9 Учител по езици – мнозина студенти отдавна имат възможността да припечелят пари, като преподават език в чужбина. Ако полиглотът Роналдо иска пълна промяна на работата си може да преподава испански, италиански или португалски. Когато сънародникът му Вандерлей Люксембурго пое Реал (Мадрид) през 2004 г Роналдо разсмя журналистите, имитирайки испанския на треньора си.

8 Треньор – на прощалната си пресконференция в Коринтианс отказващият се нападател не даде никакви сигнали, че треньорството му е силен приоритет за бъдещето. Работил е с Боби Робсън, Жозе Моуриньо, Висенте Дел Боске, Фабио Капело и Карло Анчелоти. „Феномена“ може да се похвали с чудесен списък от ментори. Малцина предсказаха, че Диего Марадона ще стане треньор, така че нека поне засега не отписваме Роналдо. Кой ли ще води Бразилия на Мондиал 2014?

7 Хирург – като играч бразилецът често лягаше под ножа и въпреки това блестеше, какво ли щеше да е, ако беше се опазил здрав? Напълно привикнал към скалпела Роналдо наскоро се подложи и на още една операция – вазектомия, малко след като му се роди четвърто дете, искайки да „затвори фабриката“.

6 Зъболекар – доста от футбола на Световното първенство в САЩ през 1994 г не успя да впечатли, особено финалът между Бразилия и Италия. Нещото, което блестеше бяха брекетите на Роналдо, които 17-годишният талант показваше на резервната скамейка по време на турнира. В интервю преди началото на Мондиала Роналдо разкри, че брекетите го болят само когато топката го уцели в устата.

5 Да участва в „Най-големият губещ“ – емоционалният Роналдо сподели, че е загубил битката с тялото си, когато се отказа. След като беше диагностициран с хиподириодизъм бившият стрелец имаше проблем с теглото си и в късния период на кариерата си беше грубо определен като „фазата на дебелия Елвис“. Участие в популярното риалити шоу „Най-големият губещ“ е шанс Роналдо да отговори на критиците си.

4 Да създаде футболен Харлем Глоубтротърс – може би Роналдо може да изкуши бившите съотборници в Реал (Мадрид) Зинедин Зидан и Луиш Фиго да създадат футболен еквивалент на баскетболния отбор Харлем Глоубтротърс, който от дълги години забавлява феновете по света? За разлика от доста неуспешния проект Галактико може би подобен отбор ще има доста по-голям шанс да спечели нещо.

3 Да замени Анди Грей в Скай Спортс – много големи имена се свързват с мястото на Анди Грей в Скай Спортс. Малко южноамериканска искра със сигурност ще оживи студиото и Роналдо ще доведе опита си в европейския футбол до най-високо ниво. Той не владее английски и това сигурно ще е малък проблем, но пък наистина ли някой разбираше какво говори Грей през повечето време?

2 Да стане фризьор – забравете мистериозните случки преди финала на Мондиал 98. Истинската драма в кариерата на Роналдо беше прическата му на световните финали четири години по-късно. Слуховете твърдят, че голмайсторът се е сбил с градинска косачка... и загубил. За късмет неговият уникален стил доведе до отбелязването на два гола на финала и спечелването на титлата.

1 Да се завърне на терена – на едва 34 години Роналдо все още е достатъчно млад по отношение на игрови критерии, за да се завърне сензационно след година. Неговият бивш съотборник Роберто Карлуш твърди, че обидите на феновете на Коринтианс са изиграли основна роля в решението му да спре с футбола.

Не липсват желаещи клубове по цял свят, които все още да искат възможността да подпишат с легендарния стрелец. Милиони привърженици с удоволствие ще се разделят с част от парите си, за да го видят отново в действие.

Няма коментари:

Публикуване на коментар