събота, 26 февруари 2011 г.

Бивш национал на Англия почина на 36 г


Бившият младежки национал на Англия Дийн Ричърдс почина на 36 години. Трагичната вест се появи на официалната интернет страница на Уулвърхемптън Уондърърс днес следобед. Защитникът е загубил битката с тежка болест.

Ричърдс започва кариерата си в родния си клуб Брадфорд през 1992 г, където записва три сезона и 86 мача на "Валей Параейд" преди да подпише с Уулвърхемптън през 1995 г срещу 1,8 милиона паунда. По време на престоя си на "Молиню" изгражда репутация на един от най-добрите млади бранители в Англия и дебютира за младежкия национален отбор. За "вълците" изиграва 122 мача, в които бележи седем пъти преди да направи трансфер в клуб от Висшата лига.

През 1999 г Ричърдс подсилва Саутхемптън със свободен трансфер и продължава да затвърждава репутацията си срещу едни от най-добрите нападатели в света. Феновете на "светците" го избират за Играч №1 на клуба за 2000 г. През двете си години в Саутхемптън изиграва 67 двубоя и бележи три гола.

През 2001 г преминава в Тотнъм, последвайки мениджъра Глен Ходъл към "Уайт Харт Лейн" срещу 8,1 милиона паунда. До 2008 г това беше най-високата сума дадена за играч, който не е бил национал на мъжкия отбор на страната си. Кариерата му в "шпорите" е накъсвана от множество контузии, които не му позволяват да разкрие пълния си потенциал. За четири години в Северен Лондон той успява да участва в 73 срещи, но не успява да играе за мъжкия състав на Англия, към който се стремеше.

През 2005 г е принуден да се откаже от футбола по съвет на лекарите заради замайване и главоболия. След отказването си Ричърдс работи като треньор в школата на Брадфорд, където започна кариерата си.

Няма коментари:

Публикуване на коментар