четвъртък, 17 февруари 2011 г.

5 причини Арсенал да победи Барселона


1 Играли са и преди

Арсенал срещу Барселона си стана редовен мач в Шампионската лига. Двата състава се срещнаха на финала в турнира през 2006 г, като лондончани поведоха, но Барса достигна до 2:1 срещу 10 от съперника и взе трофея. През миналия сезон двата състава мериха сили на 1/4-финалите и на "Емиратс" Арсенал се върна от 0:2 до 2:2. В реванша Барселона победи с 4:1, но "артилеристите" поведоха в резултата. През 1999/2000 г двата гранда бяха в една група, завършвайки 1:1 на "Камп Ноу", а в отвентия мач на "Уембли" каталунците спечелиха с 4:2. В последните пет двубоя Арсенал има две равенства и три загуби, но винаги успява да вкара на противника си. Колелото на късмета този път се обърна надолу за момчетата на Пеп Гуардиола.

2 Венгер вярва, че отборът може

Арсен Венгер говори за шансовете на своя отбор. На пресконференция в деня преди мача французинът заяви: "Много сме мотивирани да покажем, че сме различен отбор (от този който загуби на "Камп Ноу")". Венгер вярва, че играчите му имат "100% качествата, за да успеят". Запитан срещу какво се изправят неговите момчета той с усмивка разкри, че са гледали Барселона в действие. Дали Венгер имаше коз в ръкава си? Той знае, че отборът му може да победи Барселона и всеки друг състав, за да се превърне във фаворит за класиране на финала.

3 Барселона изигра слаб мач през уикенда

Въпреки че в момента мачка в Ла Лига и е уверено на върха Барселона достигна до равенство срещу 16-ия Спортинг (Хихон). За това беше нужен гол на Давид Вийя. Резултатът не е катастрофален, но показва, че и каталунците са хора. Този мач сложи край на серията от 16 поредни успеха, което може да повлияе на играчите. Арсенал е по-добър от Спортинг (Хихон).

4 Арсенал е много по-силен отбор от онзи, който игра миналата година

Последният път, когато Арсенал игра срещу Барселона Шампионската лига беше последната му надежда да спечели трофей. Лондончани бяха елиминирани от Купата на Англия и Купата на Лигата и изоставаха доста във Висшата лига. В момента отборът има добър шанс да спечели и двете купи, като диша във врата на Манчестър Юнайтед за шампионската корона. Въпреки няколко лоши резултата през сезона играят страхотен футбол, а с Фабрегас и Ван Перси не им липсват момчета, които могат да печелят двубои. Участието на Самир Насри също е ключово. Той е водещият голмайстор на "артилеристите" и с него шансът нещо горещо да се случи е доста голям. Отборът е по-възрастен, по-мъдър и готов да печели. Смъртоносна комбинация.

5 И по-странни неща са се случвали

Арсенал не е малък отбор. Мнозина са наясно, че англичаните могат да победят Барселона в Лондон. Подобно очакване съвсем не е нереалистично. Всеки, който се изправя срещу най-добрия отбор в света ще бъде подценен. Е,хайде... Тотнъм би Милан на "Сан Сиро", Ливърпул възкръсна след 0:3 в Истанбул. Касиус Клей би Сони Листън. ЮАР стана световен шампион по ръгби през 1995 г. Хокейният отбор на САЩ би СССР. Това е моментът на Арсенал и той беше на точното място да се възползва. Не бъдете изненадани, че се случи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар