сряда, 2 март 2011 г.

Ашли Коул и 10 футболисти замесени в инциденти със стрелба


Защитникът на Челси Ашли Коул се забърка в неприятности с полицията, след като простреля с въздушна пушка студент, който работил на тренировъчното игрище на клуба. Ето още футболисти, които са били замесени в престрелки:

Андрес Ескобар - бившият защитник беше разстрелян в родния си град Меделин в Колумбия, след завръщането си от участие на Мондиал 94 в САЩ. Ескобар си отбеляза автогол срещу домакина САЩ, който елиминира страната му в груповата фаза, но наказанието от 12 куршума на наркобосовете беше твърде сурово за 27-годишния сгоден играч. Мафиотите загубиха пари от ранното отпадане на Колумбия, а привържениците на Атлетико Насионал още помнят и скърбят за трагично загиналата си звезда.

Салвадор Кабаняс - прострелян в главата от упор в Мексико Сити през януари 2010 г парагвайският нападател по чудо оцеля, за да разкаже историята. Причината за стрелбата не е напълно ясна, като съпругата на футболиста твърди, че той е отвърнал на опит за кражба, а друга версия е, че е бил мишена заради спречкване с наркобоса Хосе Балдерас Гарса в тоалетната на клуб. Кабаняс претърпя кратковременна загуба на паметта и още е далеч от пълно възстановяване, но талантливият нападател все още желае да играе и в бъдеще.

Лучано Ре Кечони - халфът-шампион Лучано Ре Кечони, придружен от съотборника си в Лацио Пиеро Гедин имитират обир на бижутерия на техен приятел извън Рим през 1977 г. След като казват на собственика на магазина, че е бил обран, той вади оръжие изпод тезгяха. Докато Гедин вдига ръце във въздуха, Ре Кечони оставя своите в джобовете и се прави, че има оръжие, предизвивайки съдбата - собственикът на магазина Бруно Табокини стреля. Последните думи на Ре Кечони са "Това е шега", преди да умре на пода на магазина.

Луис Боланос - в по-скорошен инцидент халфът на ЛДУ Кито Луис Боланос е атакуван от двама пред търговски център в Куичентро. Еквадорецът е прострелян два пъти, веднъж в ръката и веднъж в рамото, но бързо е настанен в болница и не пропуска спечелването на Копа Либертадорес.

Фернандо Касерес - през ноември 2009 г бившият аржентински национал Фернандо Касерес е улучен в дясното око по време на опит да му бъде откраднат автомобила в Буенос Айрес. Още един южноамериканец със силна воля, който успява да оцелее. Възстановяването му е забавено от осемседмична изкуствена кома, която го поддържа жив. На 29 декември 2009 г Касерес се буди, за да започне възстановяването си.

Диего Марадона - действията на дон Диего винаги са приемани радушно от гладната за сензации преса, но през 1994 г на аржентинеца му писва от медийното внимание към него и личния му живот и той решава да вземе нещата в свои ръце и вдига въздушна пушка. Марадона получава присъда за две години и десет месеца условно, защото стрелял по журналистите от прикритието на мерцедес.

Хоакин Билбао - бившият президент на Херес Хоакин Билбао е с шофьора си, когато служителят му стреля във вратата на бордей в града по причини, които никога не станаха съвсем ясни. Кулминацията на аферата настъпва с оставката на Билбао като президент на клуба през 2009 г с изявлението: "Съвестта ми е напълно чиста. Ако не беше, нямаше да говоря пред медиите сега. Това е най-доброто за клуба и за моето семейство".

Хейдар Казим - докато феновете често искат да изтрият усмивката от лицето на футболиста, който току що е вкарал срещу техния отбор, да стреляш по него и да го убиеш е невъобразимо. За нещастие това не е било така за един фен, който стреля срещу играча на Синджар Хейдар Казим, който бележи на Бухайра. Иракчанинът тъкмо започва празненството си преди вбесеният запалянко да извади оръжие и да го застреля в главата. Казим умира от раните си на път към болницата.

Националният отбор на Того - докато минава през провинцията Кабинда на път за Купата на африканските нации през 2010 г, автобусът на националния отбор на Того е обстрелван от група терористи в незабравима трагедия, която разтърси целия континент. Убити са шофьора на автобуса, помощник-треньора Абало Амелете и представител на медиите, мнозина са ранени, включително вратарят Коджови Обилале, чиято кариера приключва след два куршума в долната част на гърба.

Няма коментари:

Публикуване на коментар