сряда, 30 октомври 2013 г.

Вратар от 1961 г до днес. Невероятната история на Боранга

Вратарите, особено италианските, са известни с това, че могат да пазят майсторски и в петото си десетилетие. Но вижте как пази Ламберто Боранга на 72!

Господине, поздравления!

Неотдавна Ламберто Боранга е извикан да пази в юбилейния мач по случай стогодишнината от основаването на Парма. Не е размишлявал и миг, въпреки че е прехвърлил 71 години...
Една атака по десния фланг завършва с центриране към легендарния Фаустино Асприля, който насочва топката към вратата с удар с глава, но между колумбиеца и гола се изправя един дядо по години, но младеж по стави и начин на мислене!

Знаете ли, че Боранга и сега е активен вратар? Той пази за аматьорския Папияно. А кариерата си започва през 1961 г в Перуджа, пазил е и за Фиорентина, Реджина, Бреша, Чезена, Варезе, Фолино, Бастардо, Амето и сегашния си отбор. Договорът му е до 2015 г, когато ще е на 73!

И не само това.
Боранга се занимава с атлетика и е актуалният световен рекордьор в скока на дължина и тройния скок в категория 60+, съответно 70+. Този майстор на 3 ноември 2012 г в Серавал скочи 10,75 м на троен скок, нещо, което не е постигано от никой в осмото десетилетие на живота си.

В Любляна на 27 юли 2008 г Боранга скочи на разстояние 5,47 м. Постижението е актуален световен рекорд в скока на дължина при възрастовата група 60+. Тогава той е на 66! През миналия сезон скочи 5,05 м!
Боранга е живото доказателство, че годините и задълженията са само оправдания за липсата на отлична физическа форма.

Няма коментари:

Публикуване на коментар