сряда, 15 юли 2015 г.

Пилотът на дрона със знамето "Велика Албания" разкри детайли за планираната провокация

 Исмаил Морина е пилотът на известния дрон, който направи голям скандал на стадиона на Партизан на мача между Сърбия и Албания. В интервю за албанска телевизия той разкри всички детайли около случилото се, и то само няколко дни след решението на Спортния съд в Лозана да даде 3 точки на албанците.

- Веднага след жребия играх футбол на малки вратички с приятели и тогава се роди идеята да пуснем дрон на мача. Имахме две варианта на знамената, мислехме да напишем нещо на италиански, но тогава избрахме думата "Автохтони" на английски, която е по-елегантна - разкрива Исмаил Морина в интервю за албанска телевизия.

Той в детайли описа целия план на албанците и как в крайна сметка го реализираха успешно.

- Бях сигурен, че мачът ще бъде игран на стадиона на Цървена звезда и на 26 юли миналата година обиколих мястото, снимах стадиона и разгледах около него. Отидох и на стадиона на Партизан, но по-късно. След време разбрах, че мачът ще се проведе там. Проверих отново мястото чрез картите на Гугъл и намерих 3-4 локации на разстояние 50-70 метра от стадиона откъдето беше възможно да пусна дрона.

- Идеята беше дронът да бъде пуснат още на химна. Когато исках да го активирам, някой мина покрай мястото където се бях скрил и се уплаших да не ме открият. Преди самия край на първото полувреме реших най-сетне да пусна дрона, направих малък кръг около близките сгради и го насочих към стадиона. Мислех, че албанските футболисти са с червени екипи и затова спуснах дрона ниско, но всъщност направих грешка.

Въпреки че от случилото се минаха вече десет месеца, Морина продължава да живее на свобода, на спокойствие, въпреки признанието му, че е извършил деянието. Невероятно е как е успял да напусне мястото, а след това и Сърбия.

- Веднага седнах в кола, която ме чакаше и бързо тръгнахме към магистралата с моите помощници от Скопие. Притеснявах се, че на границата ще ни спре полиция, но за щастие всичко мина без проблеми, завършва Морина и добавя, че е бил готов да напръска граничарите със сълзотворен спрей и да пробие бариерата, но не се е наложило.

Няма коментари:

Публикуване на коментар