вторник, 15 декември 2015 г.

Божинов в Топ 3 на италианска класация

Калчомеркато нареди Валери Божинов в класацията Топ 3 на бивши чуждестранни футболисти играли в Серия А за изминалия уикенд. На първо място е Златан Ибрахимович, втори е Марио Гомес, а със същата оценка третото място е за българския нападател.
http://zurnal.rs/public/uploads/article/valerij-bozinov(11).jpg
Златан Ибрахимович (ПСЖ): 8 - Все още Ибрахимович, винаги Ибрахимович. Бившият нападател на Ювентус, Интер и Милан се завръща в горната част на тази класация. При победата с 5:1 на ПСЖ над Олимпик (Лион) шведът беше буквално неудържим. Изведе Янга-Мбива, за да направи резултата 1:0, а той спечели дузпа и сам я реализира. Лоша новина за Италия и Антонио Конте, които ще се изправят срещу него на Европейското първенство.

Марио Гомес (Бешикташ): 7,5 - Марио Гомес сякаш върна времената когато игра за Байерн (Мюнхен) и дори преди това в Щутгарт. Германският нападател качи неговия Бешикташ на върха с 2:1 над Галатасарай. Той се разписа за 1:1, но както обикновено не просто вкара, а го направи марково. Създаде най-малко 4-5 чисти положения, които за съжаление не бяха реализирани. Носи отбора на плещите си и му дава увереност. За такъв лидер сигурно расте съжалението във Флоренция за раздялата с него.

Валери Божинов (Партизан Белград): 7,5 - в Италия го знаем добре за мачовете му в Лече, Фиорентина, Ювентус, Парма, Верона, Виченца и Тернана. Сега играе за Партизан Белград, далеч от надпреварата за титлата. Българинът влезе в 58-ата минута в мача срещу Рад, а отборът му изостана с 0:2 секунди по-късно. Запретна ръкави и ръководеше спасението, като вкара два пъти за 2:2 и дори докосваше хеттрик. Годините минават, но все още може да видите проблясък на класа в бившото дете-чудо от България.

Няма коментари:

Публикуване на коментар