неделя, 13 декември 2015 г.

Резервата Божинов спаси Партизан от нов срам

 
Валери Божинов се появи от пейката и спаси Партизан от пореден срам в гостуването на Рад. Опашкарят в сръбската Супер лига имаше преднина от два гола, но българският нападател се разписа на два пъти и донесе точка на своя отбор. Така Божинов вече има 11 гола и е трети сред реализаторите в шампионата.
"Черно-белите" изпуснаха дузпа в 6-ата минута, след като капитанът Саша Илич стреля ниско в левия ъгъл и вратаря Милош Будакович отрази удара. Така се запази проклятието над партизаните от бялата точка с шести нереализиран опит от началото на сезона.
Домакините поведоха в 38-ата минута с гол на Александър Търнинич. Капитанът на Рад изстреля бомба от пряк свободен удар от 25 метра и свари неподготвен Филип Кляич. Серията от 11 мача без успех беше на път да прекъсне окончателно след час игра, когато резултатът стана 2:0. Джордже Денич оставен сам в малкото наказателно поле засече с глава центриране на Борко Веселинович от десния фланг. Така Рад вкара два гола за пръв път от 3 октомври.
Три минути преди това на терена се появи Божинов на мястото на Иван Шапонич. Българинът засече центриране на Андрия Живкович в 73-ата минута и отблизо намали на 1:2. В 84-ата минута след ново центриране в наказателното поле Лазар Чиркович свали топката в краката на Божинов и Партизан се измъкна от нова загуба. Домакините имаха претенции за науршение на Чиркович при борбата за високата топка, но съдиите зачетоха попадението.
Цял мач за "гробарите" записа Иван Бандаловски, който получи жълт картон, но беше сред най-добрите.
Партизан е на пето място в класирането, изоставайки от лидера Цървена звезда на историческите 26 точки. След драматичното отпадане от Лига Европа в четвъртък цялата управа на клуба подаде оставка под натиска на публиката.

Няма коментари:

Публикуване на коментар