петък, 29 януари 2016 г.

Видич приключи кариерата: Като дете мечтаех за Звезда, капитанската лента и гол срещу Партизан


Неманя Видич е роден в Ужице, на 21 октомври 1981 г. На 15 години, Видич стана юноша на Звезда, а за първия отбор дебютира през 2000 г. Първият трофей (Купата на Сърбия) с "червено-белите" спечели през 2002 г, а през 2004 г записа и дубъл. За Звезда Видич записа 67 мача и отбеляза 12 гола.

- Дойде време да окача бутонките на пирона. Контузиите, които имах през последните няколко години взеха своя данък. Благодаря на всички с които съм играл и на всички треньори с които съм работил, и голямо благодаря на привържениците за поддръжката през всичките тези години - заяви Видич за официалната страница на Цървена звезда.

Освен в Цървена звезда, Видич е носил още екипите на Спартак (Суботица), Спартак (Москва), Манчестър Юнайтед и Интер. С екипа на английския клуб, Видич през 2008 г спечели Шампионската лига, а беше и капитан на "червените дяволи" за няколко сезона. За националния отбор Видич записа 56 двубоя.

- Не живея с мечтата, а със своите амбиции и цели. Мечтата си изживях на "Маракана". Като дете не сънувах екипите на Манчестър или Реал, а този на Звезда, капитанската лента на ръката и гол във вратата на Партизан! И всичко това направих. Единственото което не съм, а като дете в Ужице съм мечтал, беше след гола срещу "черно-белите" да изтичам на северната трибуна и - да не се върна на терена. Но да повторя, Звезда е мечтата, а Манчестър е доказване, професионализъм... - сподели Неманя Видич.

Няма коментари:

Публикуване на коментар