събота, 13 февруари 2016 г.

Сърбия отдаде почит на Трифон Иванов


Почина Трифон Иванов

Българският футболист Трифон Иванов, легендарния Български Вълк, почина от сърдечен удар на 51-годишна възраст, съобщи националната агенция БТА.

Иванов беше член на най-добрата генерация в историята на българския футбол, която на Мондиала в САЩ 1994 година в полуфинала беше спряна от Италия на Ариго Саки и Роберто Баджо. Българите на този турнир победиха и шампиона на света Германия (2:1).

Трифон Иванов се смята за един от най-добрите български защитници за всички времена. "Българския Вълк", както го наричаха английските медии заради неговия имидж, беше познат като безкомпромисен борец. Умееше да вкарва голове от пряк свободни удари от 40 метра разстояние.

Кариерата си започва в родния Велико Търново, а след това е играл за ЦСКА (София), Бетис, Ксамакс, Рапид и Аустрия.

За националния отбор е изиграл 77 мача и е постигнал шест гола.

Радио-Телевизия Сърбия
Новината е споделена 71 пъти във фейсбук

 Getty Images
Умря Трифон Иванов

Легеднарният български футболист Трифон Иванов почина в събота сутринта от сърдечен удар на 51 години.

Помним Иванов като защитник от известното поколение на България, която на Световното първенство през 1994 година зае четвърто място, елиминирайки Мексико и Германия.

Участва и на Мондиала през 1998 година, а носи екипа на Бетис, Ксамакс, виенските Аустрия и Рапид, както и на Етър и ЦСКА (София) в ранната фаза на кариерата си.

Иванов е най-любим на събирачите на лепенки заради своя лик, заради който някога го наричаха и "Българския Вълк".

Б92
Под новината има 58 коментара.

 Trifon Ivanov Foto: Getty Images
Почина Трифон Иванов

Легендарният български футболист почина от сърдечен удар. Беше един от най-добрите български защитници в историята - пише в съобщението си Съюзът. (БФС - б.а.)

Много лоша новина удари днес България. Легендарният български футболист Трифон Иванов е починал от сърдечен удар.

- Беше един от най-добрите защитници в историята. Освен това беше човек с голямо сърце, който винаги искаше да помогне. Скърбим за загубата на добър приятел. Почивай в мир, Трифон - се казва в съобщението на ФС на България.

В кариерата е играл за ЦСКА (София), Бетис и Рапид (Виена), а беше и част от националния отбор на България, който през 1994 година спечели четвърто място на Световното първенство.

Вечернье новости
под новината има 38 не харесвам и 0 харесвания. Един от коментарите:
Удари ме тази новина, Иванов беше един от онези футболисти, които не можеш да не обичаш, или най-малкото да уважаваш. Беше невероятно симпатичен заради причината, че редовно го слагаха сред най-грозните футболисти в света, но преди всичко беше борбен, привлекателен за зрителите, защото се хвърляше за всяка топка. Нека му е слава на легендарния защитник на България.
Коментарът е харесан 40 пъти и 0 не харесвам.

Trifon Ivanov
НАПУСНА ЛЕГЕНДА Почина Трифон Иванов

Легендарният български футболист Трифон Иванов почина рано сутринта от сърдечен удар на 51 години, съобщи националната агенция БТА.

Иванов беше член на най-добрата генерация в историята на българския футбол, която на Мондиала в САЩ 1994 г спечели трето място и един от най-добрите тамошни защитници за всички времена.

Кариерата си започва в родния Велико Търново, а след това играе за ЦСКА (София), Бетис, Ксамакс, Рапид и Аустрия.

За държавния тим е изиграл 77 мача и е постигнал шест гола.

Ало!


Почина легендарния български футболист Трифон Иванов

Легендарният български футболист Трифон Иванов умря от сърдечен удар на 51 години, съобщава страницата на Футболния съюз на България.

Иванов, който играеше на позицията стопер, беше член на едно от най-добрите поколения на българския футбол, което на Световното първенство в САЩ 1994 година зае трето място.

Кариерата започва в родния Велико Търново с Етър, а е играл за ЦСКА (София), Бетис, Ксамакс, Рапид и Аустрия. За националния отбор е изиграл 76 мача и е вкарал шест гола. 

Спортски журнал

trifon crno bela
ТЪЖЕН ДЕН ЗА СВЕТОВНИЯ ФУТБОЛ: Почина легендарен национал на България

Един от най-добрите стопери в историята на България почина след сърдечен удар.

Трифон Иванов, футболист който със застрашаващия си външен вид и безкомпромисен стил на игра представляваше непреодолимо препятствие в задната линия на националния отбор на България, почина сутринта от сърдечен удар, съобщават медиите в България.

Иванов е играл, освен за много клубове в България (всъщност са само два - Етър и ЦСКА - б.а.), и за Рапид и Аустрия от Виена, както и за Бетис. Общо в кариерата си е изиграл 353 мача, вкарал е 45 гола. Най-голяма следа остави в националния отбор на България, за който има 76 мача и 6 гола.

Роден е 1965 година във Велико Търново. Беше част от националния отбор на България, който на първенството на света през 1994 г в САЩ спечели четвърто място. 

Хотспорт 
Новината е споделена 801 пъти във фейсбук, а един от коментарите под нея гласи:
Защитник какъвто в днешно време вече няма...


Тъжната новина са публикували и изданията Политика, Блиц и редица други.

Почивай в мир, Туньо!

Няма коментари:

Публикуване на коментар