понеделник, 14 март 2016 г.

И в това е най-добър: Меси е изпуснал най-много дузпи в света

Leo Mesi, foto: Reuter Вярвате или не, според мнозина най-добрият футболист в света, Лионел Меси, в събота за 19-и път в кариерата си изпусна дузпа и в момента няма никой с повече пропуски от славния аржентинец.

Барселона в събота декласира Хетафе с 6:0, а в 11-ата минута на мача Меси изпусна дузпа - за 19-ти път в кариерата, а вече 4 през този сезон.

Убийственото нападателно трио на Барса (Меси, Неймар и Суарес) пропуснаха през този сезон половината наказателни удари. Меси и Неймар са били по осем дузпи, а са вкарали по четири, докато Суарес е изпълнил четири, а е вкарал два пъти. Така Барса стана рекордьор по изпуснати дузпи в един сезон в Примера - има чак 10 пропуска.

Интересно е, че въпреки че е пропуснал най-много дузпи, Меси все пак има по-добър процент на успеваемост от бялата точка от Неймар и Суарес.

Меси от 87 дузпи успешно е изпълнил 68 (78,2%), Неймар 24 от 31 (77,4%), а Суарес 27 от 35 (77,1%).

Кристиано Роналдо в кариерата си е изпълнил 100 дузпи, а 87 пъти е бил успешен. Меси вероятно е световен рекордьор по брой пропуски, трудно е да се повярва, че някой друг има такъв кредит.

Няма коментари:

Публикуване на коментар