понеделник, 11 юли 2016 г.

Французите без достойнство при награждаването

http://cdn.tf.rs/2016/07/11/Francuski-fudbaleri-620x350.jpg
Футболистите на Франция имаха 120 минути да отбележат гол във финала на Евро 2016 срещу Португалия на стадиона в Сен Дени. Не успяха, а вместо това получиха гол в продълженията, който ги шокира.

Това ядоса толкова много някои от играчите, че не искаха да позволят на официалните лица от УЕФА да им окачат сребърните медали около вратовете след церемонията по награждаването на победителя.

Играчите, между които беше и Пол Погба, веднага сваляха медалите. Освен Пол Погба, това направиха и Лоран Кошчелни, Самуел Юмтити и резервите Морган Шнайдерлин и Елаким Мангала.

Няма съмнение, че това е било разочарование за французите като фаворити за златото, но съществува и някакъв спортен кодекс на поведение който показа техният съотборник Блез Матюиди.

Отиде до сцената, прие медала със сълзи в очи, получи прегръдка от служебното лице от УЕФА, което му връчи среброто и се върна на терена. И продължаваше да носи медала докато се подготвяше да напусне терена, гледайки играчите на Португалия, които получаваха шампионския трофей.

Да си припомним и нещо от нашата футболна реалност от 22 май тази година. Може и французите да са го гледали.

Няма коментари:

Публикуване на коментар