четвъртък, 14 юли 2016 г.

Системата на Байерн отнемай-отслабвай отново работи

 
През миналата седмица Байерн остана без спортен директор! Матиас Замер реши да се оттегли от тази функция, защото както казва "повече не е в толкова добро здравословно положение да може да работи 24 часа седем дни в седмицата", а в Мюнхен размишляват по това кой може да го замести.

Първият човек в баварския гигант Карл-Хайнц Румениге веднага след оттеглянето на Замер заяви, че клубът няма да бърза с оповестяването на новия спортен директор, а междувременно добре информираният "Билд" отново се добра до интересна информация и твърди "Байерн може да се сдобие с нов директор до следващата седмица".

И може би тази новина не би била толкова атрактивна за нас, ако не ставаше дума за ново отнемане, както твърди "Билд". Този път, пише същият извор, на мушка е Борусия, но от Мьонхенгладбах и нейния така наречен златокопач Макс Еберл, човек който като спортен директор на "жребчетата" ги изведе от втората лига до участия в Шампионската лига в две поредни години, а по пътя "измисли" играчи като Ройс, Нортвайт, Данте, Джака, Крузе, Крамер...

Еберл е първа опция за Байерн, но тъй като има договор с Борусия до 2020 г се очаква желанието на баварците да се осъществи трудно, като трябва да се пита и Менш, преди всичко около обезщетение, което би могло (ако се стигне до евентуален трансфер) да бъде най-голямото в историята на немския футбол за някой директор, имайки предвид колко солиден договор има Еберл. Румениге не пожела да коментира информацията до която се добра "Билд".

"Мълчим и работим, решенията ще вземем в спокойствие. Не се притеснявайте, фотьойла на Матиас Замер няма да остане празен", кратко заяви президентът на клуба от "Алианц Арена".

Това което може да спре евентуалното идване на Макс Еберл може да е и новият треньор Карло Анчелоти. Той в последните години (Милан, Челси, Реал, ПСЖ) директно работи със собствениците на клубовете и стои голям въпрос дали му трябва спортен директор като връзка, как би приел такава фигура.

От друга страна, в полза на Еберл и неговото преместване е, че е роден баварец, играл е в младежкия отбор на Байерн с който е шампион за 1989 г, а след това три години е член на мъжкия състав, между 1991 и 1994 г.

"Билд" съобщава още, че единственият истински конкурент на Макс Еберл е актуалният технически директор на мюнхенския клуб Михаел Решке, човек който изигра ключова роля в довеждането на Кимих, Ренато Санчес и Коман.

"Жребчета", Байерн напада - бранете се!

Няма коментари:

Публикуване на коментар