понеделник, 29 август 2016 г.

Слимани напусна Спортинг със сълзи и гол срещу Порто

 
Емоциите са чудо. Затова, никой не може да има претенции към Ислам Слимани. Няма и причина. Могат само да му благодарят привържениците на Спортинг (Лисабон) и с овации да го изпратят в Лестър.

Алжирският нападател вчера по най-добрия възможен начин се прости с екипа на "лъвовете". Вкара изравнителния гол в победата над Порто в голямото дерби на Примейра (2:1), а когато мачът свърши - се разплака. Знаеше блестящият нападател, че това му е последен дуел в клуба в който проведе четири сезона, а голмайсторски експлодира в последните два.

Затова отива в Лестър, който ще плати за него 30 000 000 евро. Цели 100 пъти повече отколкото португалците го платиха на неговия предишен клуб Белуздад. Чудесна печалба. Футболът е хем спорт, хем бизнес, а Спортинг трябва да мисли за бъдещето.

Щом продаде Слимани, клубът от стадион "Жозе Алваладе" реагира с довеждането на двама нови нападатели. Двамата са холандци и двамата идват от Бундеслигата. Първи дойде Баст Дост от Волфсбург, който подписа за четири години, в трансфер за който се смята, че струва около 10 000 000 евро, а клаузата за откупуване веднага е фиксирана на 60 000 000 евро, а по-късно беше обявено и идването на Лука Кастаньос от Айнтрахт (договор за три години), за когото платиха 2 500 000 евро, а ако някой иска да го вземе трябва да им плати 40 000 000 евро.


Няма коментари:

Публикуване на коментар