понеделник, 22 август 2016 г.

Треньор звъни в телевизията по време на мач: Хора, съдиите ме крадат


Ако съществува първенство в което всичко е възможно, то това е румънското. Точно когато помислите, че нищо не може да ви изненада, комшиите се потрудят да ви променят мнението. Така е било и вчера вечерта, в последния мач от неделната програма на петия кръг на Лига 1, в центъра на вниманието, вместо футболистите, попада треньорът на Астра Мариуш Шумудика.

Той е направил нещо за което и самите румънци уверяват, че никога не се е случвало. Вярваме им. По време на мача срещу Клуж се обадил в една телевизия и закрещял в слушалката: "Хора, съдиите ме крадат".

За какво става дума?

Шумудика е наказан от Футболния съюз на Румъния през март тази година със забрана шест месеца да има функции във футбола, защото залагал на изхода на мачове от тамошното първенство. А това е забранено. Наказанието изтича след две седмици, а 45-годишният специалист не може да води мачове (УЕФА му разрешава да седи на пейката срещу Уест Хем), така че е принуден да гледа отстрани. От една такава позиция не му допаднало какво вижда в гостуването на Клуж, където неговият отбор загуби с 1:5.

Нервиран от съдийските решения, Мариуш Шумудика избрал след края на първото полувреме да се обади в програмата на най-гледаната спортна телевизия в Румъния - Диги спорт.

"Не мога да мълча за това. Срещу нас е отсъдена дузпа, която не съществува. Срещу нас е дадена и засада, въпреки че играчът не беше в такова положение. Не можете да правите такива грешки. Трябва да се пуска действието. Късно е и да покаже жълт картон на противника", казва Мариуш Шумудика.

 Всичко това след първото полувреме. Във второто срещу неговата Астра са отсъдени още две дузпи (една и за Астра в 68 минута, но Сапунару не я оползотвори), а Клуж от пети опит записа втора победа за сезона.

Какво ли ще каже сега Шумудика?

Няма коментари:

Публикуване на коментар