понеделник, 19 септември 2016 г.

Божинов: Каква тактика! Бих си дал живота за Марко Николич


Най-сетне усмивки в "Земунелу". Не мина много от началото на сезона, белязан от ранното отпадане от Европа, проблеми в първенството, неуспешни избори за президент, но на лицата на футболистите на Партизан ги нарисува - Марко Николич.

Така казват "черно-белите", изтъквайки ролята на старши треньора в победата над Цървена звезда.

"Това беше абсолютна победа на тактиката! Работил съм с доста треньори през кариерата, но такава посветеност до детайли каквато демонстрира нашият стратег малцина притежават. Николич направи такава постановка на игра, че Звезда не ни създаде положение. Говоря за онези истинските положения, а не когато ритнеш от 20-25 метра", каза пред Моцарт спорт Валери Божинов.

Нападателят и най-добрия голмайстор на "черно-белите" в дербито по някакъв начин беше жертван, защото вместо на природната си позиция, игра в нюанс на изтеглен назад. Не беше опасен пред вратата, но даде още една възможност на домакините в средата на терена.

"Това искаше Николич от мен. И аз, като професионалист, изпълних неговите изисквания. Каква тактика беше това, как само ни мотивира шефът. След неговите наставления не можехме да загубим, нямаше шанс. Човекът толкова промени обстановката в отбора, че бих дал живота си за него. Напишете го свободно, давам си живота за Николич. Да каже: "Божо, трябва да воюваме", аз бих казал: "Добре, шефе, влизаме във война". Когато така поставите нещата, тогава е най-малкият проблем да играете малко изтеглени, какъвто беше случаят с мен".

Партизан (16 точки) продължава да изостава от Звезда (22), но неволята е, че пред него са още Раднички (17) и новият лидер в Супер лигата Войводина (23).

"Нищо не сме направили с победата в дербито освен, че ни е по-леко на душата в клуба. Още много имаме да работим. Това ни е само да хванем вълната. Първо да започнем успешно отбраната на Купата на Сърбия, а после да победим Металац... Полека, вървим крачка по крачка, но с Николич всичко е възможно", уверява Божинов. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар