понеделник, 31 октомври 2016 г.

Малък шотландски клуб изравни световния рекорд на Аякс и получи поздравления от него

East Kilbride FC Холандският футболен колос Аякс показа уважение към ФК Ийст Килбрайд, че изравни неговия световен рекорд от 26 поредни победи.

Ийст Килбрайд достигна постижението през уикенда след успех с 4:2 над Вейл от Лайдън.

Серията започна през март, с победа над Уайтхил Уелфеър.

Мениджърът на отбора, който се състезава в лига Лоуленд, Мартин Локлан заяви, че постижението е фантастично, докато от Аякс го определиха като "страхотна работа".
 East Kilbride FC tweet
Невероятната серия привлече похвали и внимание от целия футболен свят, но статуса на клуба може да доведе до това то да не бъде официално признато.

"Ние можем да победим само това което е пред нас. Ще оставя другите хора да спорят дали ще бъде признато или не, ние просто ще продължим със серията. Старо клише е, играем мач за мач и го правим много добре."
 Ajax tweet
Мачът с който беше постигнат 26-ия успех се реши в последните пет минути, като Ийст Килбрайд се завърна, след като изоставаше с 1:2.

Локлан добави: "Крайната цел е да стигнем до най-високото ниво на шотландския футбол, има 80 000 души в Ийст Килбрайд така че мисля, че те заслужават футболен отбор. Просто ще се опитаме да дадем най-доброто от себе си през този сезон, започнахме много добре, рекордът е страхотен, но в крайна сметка все още не сме спечелили нищо."

Рекордът в Гинес за най-много поредни футболни победи в една страна е поставен от Аякс с 26 между 3 октомври 1971 г и 29 март 1972 г.

Отборът се състои от играчи като Йохан Кройф, Йохан Неескенс и Пит Кайзер.

Няма коментари:

Публикуване на коментар