събота, 5 ноември 2016 г.

Бирата е от Аякс, малкият шотландски клуб подобри рекорда му

East Kilbride celebrateEast Kilbride captain Barry Russell (right) celebrates with the beer brought from Amsterdam
Ийст Килбрайд надмина рекорда на Аякс от 26 поредни победи и изравни постижението от 27 поставено от Хиърфорд, пред очите на представители на амстердамския гигант.

Лидерът в Лоуленд Лигата спечели с 3:1 срещу БСК Глазгоу.

Постижението на Аякс от 1971-1972 г е в най-високото ниво на холандския футбол така че остава официален световен рекорд.

Серията на Хиърфорд приключи през януари тази година.

Биковете - с предишно име Хиърфорд Юнайтед, които бяха приключени през декември 2014 г - играеха в деветото ниво на английския футбол, докато Лоуленд лигата е петото ниво на мъжкия футбол в Шотландия.

Аякс, амстердамският клуб, който е четирикратен европейски шампион, изпрати двама членове на своята клубна телевизия да проследят мача на Ийст Килбрайд.

Гостите от холандската столица донесоха каси бира на победителите и видео послание с поздравления от Едвин Ван дер Сар, бившият вратар на Холандия и Манчестър Юнайтед, който сега е маректингов директор в Аякс.
http://ichef.bbci.co.uk/onesport/cps/624/cpsprodpb/879F/production/_92291743_ekilbride.jpg
Мениджърът на Ийст Килбрайд Мартин Локлан заяви след срещата:

- Беше облекчение, защото не мисля, че играхме много добре - ще трябва да кажа някоя дума на момчетата затова. Но бяхме абсолютно възторжени да направим 27 победи; ще кажа, че това е най-големият ден в моята кариера. Това е най-голямото постижение което имам, но не искам да отнема от заслугите на играчите."

Относно представянето от Аякс и посланието от Едвин Ван дер Сар:

"Беше специален момент и проява на класа. Аякс изрази голямо уважение към нас. Няколко пъти туитваха, но да изпратиш 27 каси бира и две бутилки шампанско просто го правят специално и бих искал да им изразя огромна благодарност. Ще очаквам два полета до Амстердам, за да благодаря на Едвин! Но абсолютно качество за световна звезда да признае постижението на Ийст Килбрайд. Това е специален ден. Наистина не знам какво да кажа, защото съм завладян от постигнатото."

Няма коментари:

Публикуване на коментар