вторник, 29 ноември 2016 г.

Професионални футболисти в Южната трибуна в Дортмунд

image Когато Борусия (Дортмунд) изоставаше в резултата срещу Одс БК в Норвегия в началото на миналия сезон с 0:3 след 22 минути, много хора търкаха очи в недоумение. Какво лошо се случи? Кои бяха тези смели, млади норвежци? Накрая Борусия спечели с 4:3, а седмица по-късно разби госта си в Дортмунд със 7:2.

Но норвежците получиха много от тези мачове. Скандинавските професионалисти не само бяха впечатлени колко силен е отборът на Томас Тухел срещу който играха. Основно привържениците на Борусия им оставиха продължително впечатление. Не е често да се съберат толкова хора на мачове в Норвегия, все пак доста по-малко хора живеят там и страната е с много ниска гъстота на население. Така че играчите на Одс БК искаха от дълго време да видят Жълтата стена. След като сезонът в Норвегия завърши преди три седмици и няма да започне отново до началото на април, те можеха да планират посещение през предишната събота.
image
И това и се случи. 19 футболисти от Одс БК застанаха в блок 83 на Южната трибуна и те бяха абсолютно очаровани от мача срещу Байерн (Мюнхен) и атмосферата на стадиона. Норвежците пристигнаха в техния блок екипирани с шалове, шапки и някоя бира. Те бързо намериха място точно сред привържениците на Борусия, които ги поздравиха приятелски, след като разбраха кои са тези момчета.

Сонрде Росбах, вратарят на отбора от Шиен, беше напълно въодушевен след мача: "Страхотна победа! Ние наистина се насладихме на гостоприемството и на мача от Южната трибуна."

От Борусия (Дортмунд) бяха много щастливи от тази необичайна визита и пожелаха на Одс БК всичко най-добро през следващия сезон.

Няма коментари:

Публикуване на коментар