вторник, 13 декември 2016 г.

УЕФА дава 19,2 милиона евро за участието в Балканската лига


Европейската футболна централа е заделила 19,2 милиона евро за бюджета на Балканската лига, съответно по 800 000 евро за всеки участник в турнира, който по план трябва да започне през есента на 2018 г.

На среща в Загреб е договорено 24-те отбора да получат по 800 000 евро, а ще има и допълнителни награди за мястото в класирането, без да се смятат приходите от реклама, ТВ права и продажбата на билети, съобщава "Новости".

В лигата трябва да участват 24 клуба, а системата на надпревара ще е подобна на тази в Шампионската лига, стана ясно през изминалата седмица.

Турнирът ще започва след края на квалификациите на Шампионската лига, а ако някой клуб от пределите на СФРЮ си осигури място в елитното състезание на Европа, тогава неговото място ще бъде автоматично попълнено от следващия в класирането на националното първенство.

Още не е ясно дали лигата ще се нарича Балканска или ще има друго име, а също така остава спорно какво ще получат клубовете с оглед на това, че е малко вероятно победителят да се класира в Шампионската лига, каквото е голямото желание на всички в региона.

Идеята е регионална лига да започне и за младежките категории при жените в същия момент.

Няма коментари:

Публикуване на коментар