вторник, 20 декември 2016 г.

"Жълтата стена" днес пее за изравняване на 51-годишен рекорд


Приближават се празниците, а привържениците на Борусия от Дортмунд ги чакат в добро настроение. Футболистите на Томас Тухел днес посрещат Аугсбург в последния кръг от есенния дял на Бундеслигата с целта да изравнят рекорд от 1965 година.

Ако победят Аугсбург или завършат наравно ще приключат календарната година без загуба на своя стадион! Това наистина би бил успех заслужаващ внимание като се има предвид, че е в сериозна надпревара каквато е Бундеслигата.

Досега през 2016 г Борусия на своя стадион е изиграл 24 мача във всички турнири. Дортмундци имат 12 победи в Бундеслигата, една за купата (с дузпи), по две в Шампионската лига и Лига Европа. Освен това, в шампионата имат пет равенства и по едно в Шампионската лига и Лига Европа.

Преди 51 години Борусия има, условно казано, малко по-слаб резултат, преди всичко заради факта, че по това време са се играли по-малко мачове. Тогава е изиграл 18 мача у дома, с постижение от 15 победи и 3 ремита.

"Изведнъж ставам суеверен. Разбира се, няма да постигнем този успех като говорим за него, а като още веднъж придвижим границите на собствените си възможности", ясен е треньорът Тухел.

Иначе в предходните пет сблъсъка между Борусия и Аугсбург в Дортмунд четири пъти празнуват домакините, докато гостите от Бавария победиха през февруари 2015 година.

Няма коментари:

Публикуване на коментар