петък, 16 декември 2016 г.

Савичевич: Израснах като играч в Звезда! Никой няма да повтори нашия успех

 
Беше член на аутсайдерите от Белград, които през 1991 година спечелиха Купата на европейските шампиони в сблъсък с легионерите от Марсилия... С тези думи журналист от популярното футболно списание "4-4-2" описа един от най-големите майстори в историята на балканския футбол Деян Савичевич.

Темата разбира се е Цървена звезда и неговия живот след европейската титла в Бари. Авторът описва клуба от Маракана като гигант, който вече не е на европейската висота, но и като клуб, който продължава да произвежда сериозни играчи. Сетил се е за Неманя Видич и последния голям продукт Марко Груйич.

Може би и заради това Савичевич е запитан за европейската перспектива пред Цървена звезда.

"Това е огромен клуб, с чудесна история и невероятни привърженици. Съмнявам се някога да има бъдещо поколение което да повтори това което направихме ние. Цървена звезда може да влезе в групите на Шампионската лига или Лига Европа, но тук някъде е краят. Невъзможно е клубове от нашите земи да се надпреварват с по-богати от себе си", заяви Савичевич.

Президентът на Футболния съюз на Черна гора си спомни за периода, който проведе на Маракана.

"Израснах като играч в Цървена звезда. Там направих име. Винаги с усмивка се сещам за този период от кариерата си. Спечелихме всичко възможно по времето на моя стаж в Белград. Тогава имахме голям отбор", допълни Савичевич.

Няма коментари:

Публикуване на коментар