понеделник, 20 март 2017 г.

Последиците от последното дерби между Звезда и Партизан - четирима чужденци в отбор!


Съветът за спешните въпроси даде официално решение за намаляване на броя на чужденците.

"С шестима чужденци, за съжаление, не се получава никакво качество в първенството, имахме възможност да видим това. Не видях специално качество при чужденците, които играха в дербито. Когато се довеждат са доста платени и трябва да правят разлика. Ще обсъдим идеята бройката да се намали на четири, а може и по-малко", заяви Славиша Кокез, президент на Футболния съюз на Сърбия, след лошия футбол в 153-ото дерби, което Цървена звезда и Партизан завършиха при 1:1.

Две седмици по-късно неговите думи са претворени в дела. Съветът за спешните въпроси към ФС на днешното заседание, по инициатива на Кокез, реши, че от следващия сезон броят на чуждестранните футболисти в клубовете не трябва да е повече от четирима. Припомняме, досега можеха да са шестима.

В Първата лига на Сърбия (Б група - б.р.) максималният брой на чуждите играчи ще бъде само двама.

Съветът за спешните въпроси на ФСС също е предложил и следните мерки за подобряване на клубния футбол.
- Да се намали бройката на главните и помощните съдии в Супер и Първа лига на Сърбия в тон с препоръките на Съдийската комисия на УЕФА.
- Да се намали бройката на делегатите в Супер и Първа лига на Сърбия и да се въведе задължително полагане на изпит с цел за качествен надзор на мачовете.
- Да се извършат отговарящите промени и допълнения на дисциплинарния правилник на ФСС в смисъл въвеждане на дисциплинарни отговорности на клубовете на основата на неизпълнение на финансовите задължения към ФСС.
- Да се въведе минимален брой на играчи, които участват в националните селекции на ФСС от двама на четирима като причина за отлагане на шампионатни мачове в Първа лига на Сърбия.
- Да се даде препоръка на органите, които управляват първенствата Супер и Първа лига на Сърбия шампионатните мачове в бъдеще да се играят и в петък и понеделник. И то така, че един мач от Супер лигата да се играе в петък, а мачове от Първа лига на Сърбия по един в петък и в понеделник, а всичко с цел повишаване на зрителите на футболните стадиони.
- Съветът задължава специалната служба на ФСС всички решения и заключения да се претворят в отговарящи правила и документи за състезателния сезон 2017/2018 г.

Няма коментари:

Публикуване на коментар