вторник, 30 май 2017 г.

Борусия (Дортмунд) освободи Томас Тухел

image
Осемкратният шампион на Германия Борусия (Дортмунд) и треньора Томас Тухел се разделиха. Това стана след разговор между изпълнителния директор Ханс-Йоаким Ватцке, спортния директор Михаел Цорк, Томас Тухел и неговия съветник Олаф Майнкинг, която се състоя днес.
image
Искаме да благодарим на Томас Тухел и неговия треньорски щаб за спортните успехи, които постигнаха в Борусия, които достигнаха заслужен връх миналата неделя, когато клубът победи Айнтрахт (Франкфурт) във финала за Купата на Германия в Берлин. Пожелаваме на Томас Тухел всичко най-добро в бъдещите му професионални занимания.
image
Като работодател, Борусия (Дортмунд) няма да коментира в детайли причините за раздялата, която е резултат на по-дълъг процес и е подкрепена от всички комитети в клуба. За доброто на всички участващи страни, молим за разбиране на нашето желание, че няма да бъдат правени заключения на основата на слухове или без допълнителна информация.
image
Борусия подчертава важността на факта, че причината за раздялата не е неразбирателство между двама души. Доброто на клуба Борусия (Дортмунд), което е много повече от спортен успех, винаги ще бъде по-важно от отделни личности и всякакви различия, които може да съществуват между тях.
image

Няма коментари:

Публикуване на коментар