понеделник, 5 юни 2017 г.

Борусия (Дортмунд) привлече Дан-Аксел Загаду

image
Осемкратният шампион на Германия и участник в Шампионската лига Борусия (Дортмунд) привлече талантливия френски младок Дан-Аксел Загаду, 18, от ПСЖ преди началото на новия сезон.

Високият 1,95 м специалист в защитата, чийто договор в Париж изтече, е оценяван като един топ талантите на Франция и сега е ключов играч в националния отбор До 18 г, представяйки "сините" на всички младежки нива, като носи и капитанската лента. Загаду, за чийто услуги бяха заинтересувани редица топ клубове в Европа, е силен в борбата за топката и във въздуха, притежава отличен ляв крак, който ползва да изнася топката в предни позиции.

"Дан-Аксел Загаду ще бъде част от нашия професионален състав от юли. Ние осъществихме този трансфер с мисъл за бъдещето, напълно убедени сме в способностите на играча и гледаме с нетърпение да му помогнем да направи следващите стъпки на футболното си развитие като титуляр в Борусия", заяви спортният директор Михаел Цорк.

"Взех съзнателно решение да подпиша с Борусия, защото е топ клуб, който има доказан успех в интегрирането на млади играчи в първия отбор и продължава да ги развива на най-високо ниво", сподели Загаду, допълвайки: "Много съм развълнуван за новите си съотборници, впечатляващия стадион, прочутите привърженици и наистина се надявам да съзрея в наложен професионален футболист в Дортмунд!"

Загаду подписа петгодишен договор до 30 юни 2022 година.

Няма коментари:

Публикуване на коментар