понеделник, 5 юни 2017 г.

Роналдиньо: Сърбия може да се гордее с Новак и Рамбо


Един от най-добрите футболисти в света за всички времена, Роналдо де Асис Морейра, по-известен като Роналдиньо, постигна световна слава в екипа на Барселона, но това не му попречи през този уикенд да свали шапка пред "вечния враг" Реал (Мадрид). Бразилецът преди всичко е въодушевен от качеството на показания футбол във финала на Шампионската лига изигран в Кардиф в който Реал срази Ювентус с 4:1. Бразилската легенда не пропусна да покаже, че цени и сръбските спортисти.

- Хубав финал беше. Хубава игра и на двата състава. Надявам се, че зрителите по света са се насладили на финалния мач както се насладих аз. Видяхме пет атрактивни гола, което е отлично за футбола. Щастлив съм, че Роналдо и Зизу изписаха нова страница история и че спечелиха втора купа подред. Наистина се насладих на този финален мач - заяви Роналдиньо в ексклузивно интервю за РТС.

Бразилецът гледал мача на круизен кораб, който отплавал от гръцкото пристанище Пирея към Миконос където се гледала срещата на палубата на кораба в присъствието на повече от 500 привърженици на футбола от цял свят.

Въпроси има много, а време малко. На въпроса кой е най-добрият футболист в света в момента Роналдиньо, двукратен носител на това признание, отговори без да се замисли:

- Кристиано Роналдо, разбира се! Резултатите, титлите, броят голове и неговата игра говорят достатъчно.

Някои смятат, че с оглед на невероятния талант и лекотата с която играеше Роналдиньо е можел да покаже още през кариерата си, в която е играл за Гремио, ПСЖ, Барселона, Милан, Фламенго, Атлетико Минейро, Керетаро и Флуминензе...

- Във футбола съм постигнал всичко което исках, а винаги ще има и такива, които смятат, че е можело и трябвало и още. Лично, нямам нито една неосъществена цел, защото постигнах всичко което желаех и спечелих почти всички трофеи. Аз съм щастлив и изпълнен човек заради това.

Първа асоциация със Сърбия са му Новак Джокович и Деян Рамбо Петкович, който в бразилския футбол си извоюва статус на легенда.

- Много повече следя футбола, но Новак Джокович го знае целия свят. Просто не съществува човек, който не е чувал за него. Разбира се, и Петкович е планетарно известен, така че можете да се гордеете с тях двамата.

Роналдиньо днес е световен посланик на футбола, заради което и бил в ролята на "капитан" на круизния кораб на Хайнекен по време на финала на Шампионската лига. Свободното си време използва, за да се посвети на другата си голяма любов.

- Това е музиката. Моята голяма любов. Наслаждавам се всеки ден и се опитвам да остана във футбола, а музиката е нещо на което се радвам еднакво - заключи Роналдиньо.

Няма коментари:

Публикуване на коментар