неделя, 13 август 2017 г.

За какво ни е видео технология при такава логика на съдиите?

Kaka se smije crvenom kartonu
Един от най-странните червени картони, и то с помощ на видео технологията, получи бразилската легенда Кака.

В нощта на събота срещу неделя се изигра кръг от американската МЛС лига, а в него измежду останалото Ню Йорк Ред Булс победи Орландо с 3:1. Причината да отделим този мач е червен картон, който получи легендарният бразилски футболист Кака.

МЛС е първенство в което се ползва новата видео технология VAR (video assistant referee), която би трябвало да попречи спорните ситуации да оставят спорове след мачовете. Но в този сблъсък проблемът не е във VAR, а в съдията Хорхе Гонсалес, който за една шега на Кака и Аурелиен Колин даде червен картон на бразилеца. За негово щастие това стана в самия край на мача когато резултатът беше решен, но лошото е, че Кака ще бъде наказан за следващия мач.

Причината за получения червен картон е хващане на Колин за лицето, но всичко на шега. Това ясно се вижда на кадрите, които е гледал съдията, на които Кака и Колин се смеят по време на цялата ситуация! Междувременно съдията разчита хващането за лицето като неспортсменска постъпка и го награди с червен картон.

VAR в тази ситуация е бил полезен заради два жълти картона, но защо Гонсалес решил за шега да даде червен картон си знае само той.

Няма коментари:

Публикуване на коментар