четвъртък, 21 септември 2017 г.

Борусия (Дортмунд) постави нови рекорди

image
Нов треньор. Нова система. Нови играчи. Нови липсващи заради контузии. Много елементи повдигнаха въпросителни за началото на сезона за Борусия (Дортмунд). Но след пет мача, отборът вече постави нови рекорди!

Със сигурност има по-приятни неща в живота от четиричасово пътуване от 338 км с автобус от Хамбург до Дортмунд по средата на нощта. Въпреки това атмосферата беше невероятна и в 3:15 сутринта, когато клубният автобус пристигна в Бракел, след победа с 3:0 в гостуване на "Червените гащи" по-рано вечерта.
 image
За пръв път, Борусия (Дортмунд) оглави класирането след всеки от първите пет кръга в сезона, събирайки чудесните 13 точки и голова разлика от 13:0. Борусия в момента държи най-доброто нападение и защита в първенството, а не успя да вземе максимален брой точки само след нулевото равенство с Фрайбург.

Още един рекорд е, че "жълто-черните" за пръв път не получават попадение в първите си пет мача от Бундеслигата. Ако не допуснат гол и срещу съименника от Мьонхенгладбах в следващото домакинство, както и в първите седем минути на гостуването в Аугсбург след това, ще подобрят предишния клубен рекорд от 546 минути без допуснат гол, поставен между 8 и 14 кръг на сезон 1994/95 г.
 image
"Показахме на всички хора, които казваха преди началото на сезона, че сме твърде нападателно настроени, че това не е ключовият фактор - ключово за нас е, че всеки играч знае какво трябва да прави", заяви вратарят Роман Бюрки, който изпрати своите "благодарности към целия отбор и щаб, Ние сме голям отбор по отношение на нашето представяне в защита, а винаги сме добри пред противниковата врата."
image
Още един рекорд е в полезрението на Борусия (Дортмунд) - предишният най-добър старт на сезона е през 2015/16 г, когато клубът спечели пет и завърши наравно в първите шест мача. Победа срещу Гладбах в събота ще изравни това постижение на Дортмунд!

Нещата вървят добре в Борусия! Витално влияние има треньорът, който показа много спокойствие по време на турбулентен трансферен прозорец, че Ханс-Йоаким Ватцке го похвали публично за това, треньор, който щателно пренесе нова система на игра в отбора си в тренировките и който винаги намира правилните отговори, когато играчи не могат да участват. Девет футболиста липсваха в Хамбург, включително Санчо, който все още няма разрешение да играе в Бундеслигата.

"Горд съм с моя отбор. Не беше лесно. Бих казал, че това беше най-трудният ни мач досега", заяви Петер Бош след победата с 3:0 над Хамбургер, в която Борусия постигна два юбилея , вкарвайки гол №3000 в първенството и записа победа №750 в него. Защитата издържа на натиска на "Червените гащи". (Роман Бюрки: "Те стъпиха на газта като пожарна"). Опасни атаки се редяха пред другата врата. Уроците от загубата с 1:3 от Тотнъм, когато Борусия допусна попадения след контраатаки, изглежда са научени. "С напредването на мача, ние успяхме да се справим с добрите възможности всеки път. Трябваше да вкараме гол или два повече през първото полувреме. Във второто полувреме ние показахме много качество в последната третина и постигнахме головете в подходящото време", заяви Михаел Цорк.
image
Вратарят Бюрки сподели подобно мнение: "Вторият гол беше много важен, но 2:0 винаги е опасен резултат, особено в гостуване, когато подкрепата на публиката може да възпламени съперника, ако успее да върне гол. Нашият трети гол беше истинско облекчение за мен."

След късното завръщане от Хамбург, Бюрки и компания днес имат почивен ден. Утре започва подготовката за съботния вечерен мач с Борусия (Мьонхенгладбах), а дотогава може един или двама липсващи да се завърнат на терена.

Няма коментари:

Публикуване на коментар