понеделник, 25 септември 2017 г.

Борусия (Дортмунд) пренаписа историята на Бундеслигата

image
Борусия (Дортмунд) е на върха в класирането с най-добрата голова разлика в 55-годишната история на Бундеслигата. Никой отбор не е имал "плюс 18" на своята сметка след шест изиграни мача.

Дортмундци бяха несъмнено по-добрият отбор, със 75% владение на топката, 59% успех в единоборствата и удари към вратата 18 спрямо 8 и записаха най-убедителната победа от година насам (6:0 срещу Дармщадт на 17 септември 2016 г).

В дербито на Борусиите бяха извършени едва осем нарушения - две от които от футболисти в "жълто-черно" - това е най-коректният мач през сезона досега.
 image
След шест изиграни мача, в Дортмунд събраха 16 точки. Никога преди клубът не е имал толкова в този етап на сезона.

"Жълто-черните" записаха пет поредни победи за пръв път в историята си срещу съименника от Гладбах, вкарвайки 20 гола в тези мачове.

Пиер-Емерик Обамеянг стреля осем пъти към вратата, три пъти уцели гредите и разтресе мрежата в три случая. Това е първи хеттрик за футболист на Дортмунд от ноември 2016 година. Тогава Обамеянг вкара четири гола на Хамбургер при успеха с 5:2 в гостуване.

Максимилан Филип вкара третия и четвъртия си гол за сезона. Той никога досега не е вкарвал толкова след шест кръга. Също така това му е трети мач с две попадения в кариерата в Бундеслигата, втори срещу Гладбах - и втори в рамките на седмица. Отбеляза два и срещу Кьолн. Филип участва в три гола за пръв път в мач от Бундеслигата.
image
Ларс Щиндъл сложи край на серията без допуснат гол в първенството досега. Дортмундци не бяха вадили топката от мрежата 515 минути.

Юлиан Вайгъл отбеля първия си шампионатен гол в 62-ия си мач в Бундеслигата, след 17 удара към вратата. Той вкара първото си попадение за Борусия (Дортмунд) в Шампионската лига срещу Спортинг (Лисабон) преди 11 месеца.

Жереми Толян изигра първия си мач в Бундеслигата за Борусия (Дортмунд). Официалният му дебют беше в Шампионската лига срещу Тотнъм.
image

Няма коментари:

Публикуване на коментар