четвъртък, 19 октомври 2017 г.

Венгер: Тези хора знаят футбола!

arsene wenger arsen venger zvezda arsenal fkcz crvena
"Звезда е огромен клуб с големи традиции", заяви легендарният "Професор", след като след "Сантияго Бернабеу", "Камп Ноу", "Джузепе Меаца", "Олд Трафорд", "Анфийлд"... гостува на още един дом на шампион на Европа.

След "Сантияго Бернабеу", "Ноу Камп", "Джузепе Меаца", "Олд Трафорд", "Анфийлд", "Алианц Арена"...

... легендарният мениджър на Арсенал и всякак един от най-уважаваните спортни работници на модерната ера, "Професора" Арсен Венгер, води своя отбор на стадиона на още един шампион на Европа - Цървена звезда.

След като неговият отслабен от контузии състав успя вълшебно да, с помощта на големия Петър Чех, гредата и "скорпиона" скрит в обувките на Оливие Жиру, стигне до победата на разпродадения "Райко Митич" - 1:0, французинът в препълнената зала за пресконференции се появи в добро настроение и пълен с положителни впечатления.

"Атмосферата беше фантастична, Звезда е огромен клуб с големи традиции. Тук хората добре познават футбола и затова са страстни", заяви трофейният треньор, който влезе в европейския футбол тихо, почти като анонимник, треньор на Нагоя Грампус Ейт, в който по това време капитан и "треньор на терена" е бил Драган Стойкович Пикси, последната автентична звезда на Звезда.

"Много тежък мач, на горещ терен. Звезда беше опасна на контраатака, но излязохме за победа и заслужено празнуваме. Отборът показа манталитет, гради играта и резултат и беше награден с гола на Жиру", заяви Венгер на конференцията за журналисти.

"Добре играха в транзиция, бяха бързи. Държаха интензитет през всичките 90 минути, което е изключително", коментира мениджърът, който име, репутация, слава, че и богатство натрупа форсирайки атипично симпатичен и префинен стил на игра за английските условия, но и който междувременно някъде около 2004 година изгуби надбягването с конкуренцията на Острова.

Извън Острова Венгер и Арсенал никога не са постигнали успехи каквито има Цървена звезда. Клубът има Купа на носители на национални купи, но не и Шампионската лига, от която "Професора" трябваше да се отдели за пръв път от две десетилетия и да се пробва в Лига Европа.

Там, поред Германия и Беларус, го чакаше и гостуване в Сърбия, Белград, Цървена звезда...

...Делиjе

"Привържениците са абсолютно фантастични и невероятни. Цървена звезда е много голям клуб с голяма история. Мисля, че хората тук познават футбола, страстни са, което и видяхме", заяви Венгер.

Той допълни, че мачът в Белград е бил "много тежък и интензивен".

"Привържениците пламенно подкрепяха Звезда, а ние опитвахме да победим и успяхме срещу добър отбор, опасен на контраатака. Петър Чех имаше няколко добри спасявания, победихме и моят отбор заслужава признание. Побеждава се когато може. Важно е, че се борихме, а мачът беше решен от това, че играхме добре в защита в мач с много силови дуели", каза Венгер.

Арсенал и Звезда ще се срещнат отново в следващия кръг на Лига Европа на 2 ноември в Лондон. Англичаните са лидери с пълен актив от 9 точки, а сръбският гранд е втори с 4. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар