петък, 6 октомври 2017 г.

Призив между сръбските привърженици: Ключов мач, подкрепа без клубни знаци

Навијачи на утакмици Србије и Велса
Сръбските привърженици в Австрия приканиха трибуните на стадиона във Виена да бъдат изпълнени със сръбските цветове, а не клубни с посланието с голяма подкрепа да помогнат на отбора на Славолюб Муслин да завоюва класиране на Световното първенство. Квалификацията за Мондиала в Русия през 2018 г между Австрия и Сърбия е тази вечер от 21:45 ч. Три точки за западните ни съседи им осигуряват място сред най-добрите на планетата идното лято.

"Помага бог сърби. Във Виена се подготвя спектакъл. Класирането на СП може да се осигури тук. На крачка сме от шампионата! Необходимо е да победим Австрия! Тук зависи и от ТЕБ! ТИ имаш ключова роля на този мач. От теб искаме да оставиш гласните струни на трибуните както нашите Орли оставят сърце на терена! Искаме да дадеш добра подкрепа! Молим те да не обличаш дрехи с клубни знаци, а само с тези на Сърбия!", пише в призива, който бързо се разпространява в социалните мрежи.

В него пише още: "И ако бог даде, във Виена ще се празнува класиране за СП. Това е Виена, това е Сърбия".

На стадион "Ернст Хапел" се очакват около 20 000 сръбски привърженици от Сърбия и цяла Европа. Австрийските власти са поставили мача в категория среща с висок риск.

Стотици полицаи ще се грижат за реда и мира в и около стадион "Ернст Хапел".

Представители на Футболния съюз на Австрия и полицията изтъкват, че мачът довечера за сръбския отбор ще е като да играе на домашен терен, защото се очаква бъде подкрепян от повече от 40 000 привърженици от сръбски произход.

Полицията съобщава, че тъй като има голям брой сърби в Австрия с австрийски паспорти не е било възможно да се разделят всички привърженици на двата отбора, така че специално внимание ще се отдели на сигурността на стадиона.

Голям брой сърби, които имат австрийско гражданство, след като всички билети за сръбските сектори бързо "пламнали", ще седят в австрийските сектори.

Съобщено е, че тъй като става въпрос за среща с голям риск силите за сигурност ще засилят проверката на привържениците при влизането в стадиона.

Полицията е в готовност в много части на града, особено в 16-и окръг, т.е. улицата Отакрингерщрасе, на която се намират много угостителски обекти чиито собственици и гости са с произход от бивша Югославия.

На тази улица в миналото често са празнувани победи на сръбския, хърватския или турския национален отбор, а понякога се е стигало и да сбивания между представители на тези народи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар