понеделник, 27 ноември 2017 г.

Функути нападнаха ОФС в Шибеник: Продали са си гласа за нещастните 100 000 евро


Привържениците на Шибеник с изявление обявиха как не са съгласни с решението на управителите на Окръжния футболен съюз в Шибенско-книнския окръг.

След като в медиите излезе информация, че управителите на Окръжния футболен съюз на Шибенско-книнския окръг са решили да дадат подкрепа на Давор Шукер в борбата за още един мандат, от такова решение се дистанцира ХНК Шибеник.

"Изпълнителният съвет взе единодушно решение да подкрепи кандидатурата на Давор Шукер. Лично, не бих оценявал програмата, но е очевидно, че за хората от клубовете би била приемлива Шукеровата. Това преди всичко се отнася за обещанието, че Шибенско-книнския окръг от Съюза ще получи около 100 хиляди евро през следващите четири години за вложение в инфраструктурата", заяви президентът на окръжния съюз Дулибич за ШибеникИН.

Заради това привържениците на шибенския клуб изпратиха официално изявление, което публикуваме в цялост:

"Нещастие и беда за Окръжния футболен съюз на Шибенско-книнския окръг.

Скоро ни очаква още едно изборно заседание на Събранието на ХНС, така че като през предишните години започна обикаляне на окръжните футболни съюзи, за да се лобира за определени кандидати. Като четете тази информация всичко изглежда много доброкачествено, съответно като обичайна процедура, която е легална и легитимна. Така би било, ако не става въпрос за Хърватския футболен съюз. Интересно е как някои институции се правят на глухи без оглед на гласа на народа, който от години предупреждава за катастрофалната ситуация.

Този път това е гласът на привържениците, който от години предупреждава за недопустимата свързаност на политиката и институция, която би трябвало да е без никакво влияние от нея. Също така е жалко как властта игнорира факта, че един национален спортен съюз по недопустим начин е свързан с политиката. На тази ситуация през годините за жалост сме свикнали, но като помислихме, че по-зле не може нашите съграждани отново ни изненадаха неприятно. Този път са направили това майсторски, господата от Окръжния футболен съюз на Шибенско-книнския окръг Желко Дулибич, Хрвойе Кулушич и останалите, по възможно най-нещастния начин са дали подкрепа на кандидата Давор Шукер. Продали са своя глас за нещастните 100 000 евро. Замислете от годишния бюджет на ХНС от над 200 000 000 куни за няколко години на Шибенско-книнския окръг е обещано подаяние от 100 000 евро.

Разбира се, цифрата от 100 000 евро е най-малко важна в цялата тази история така че не се съмняваме, че нещастниците от Окръжния футболен съюз на Шибенско-книнския окръг биха се продали и без тази сума, защото техният глас за мафията накрая ще бъде в тяхна полза.

Това не е краят на срама, който се е разиграл в Шибеник, господата от окръжния футболен съюз не са дали подкрепата си за Давор Шукер лично на кандидата, защото той не се е удостоил да дойде в Шибеник, а потайно и коварно на неговия пратеник Анте Кулушич. Колко му пука на Давор Шукер за футбола в нашия окръг е показал точно със своето неявяване в Шибеник, а с този жест е показал и колко е срамен екипа от окръжния съюз. Нека господата знаят, нашият глас ще слушате по-гласовито от всякога от трибуните на спортните терени, нашата борба никога няма да престане, защото нас за спорта за разлика от вас ни свързва нещо нещо което вие никога няма да разберете. Унищожихте ни клуба и националния отбор, а сега е време за вашето напускане, защото ни пипате и това което е най-светло и от него направихте своите глупости.

ДОСТАТЪЧНО! ШИБЕНИК ПРОТИВ ХНС!

УН ФУНКУТИ ШИБЕНИК" 

Няма коментари:

Публикуване на коментар