понеделник, 27 ноември 2017 г.

Торсида и Bad Blue Boys със заплашителни послания коментират изборите в ХНС

https://image.dnevnik.hr/media/images/original/Nov2017/61436039-bad-blue-boys-navijaci-bbb-cibona.jpg
Двете най-големи хърватски футболни агитки през уикенда са дали своето мнение за идващите избори в Хърватския футболен съюз.

Bad Blue Boys не присъстваха на мача Рудеш - Динамо (Загреб), който се игра на стадиона на улица Краничевич.

На своята официална страница по-рано поканиха всички свои членове да дойдат на Краничевич в домакинската трибуна (запад), но при идването не са пуснати с обяснението, че на този дял могат да влизат само привърженици на Рудеш. След това се обърнали и не отишли на източната трибуна на която на стадиона на Краничевич редовно се сместват гостуващите запалянковци и която е в катастрофално състояние, без съмнение една от най-лошите, ако не и най-лошата между всички стадиони от Първа лига в Хърватия.

БББ отишли по-далеч, до залата "Дражен Петрович" пред която отправили посланието си:

"Докато Мамич поставя и избира, на трибуните и улиците няма да има мира."

Припомняме, изборите от голямо значение за хърватския футбол ще се проведат на 22 декември. Тогава ще се избира нов президент на Хърватския футболен съюз, а единствен кандидат на върхушката, която от години клати хърватския футбол е Давор Шукер.

Шимич в невъзможна мисия?

А, заради подривната система, може и да бъде единствен. А именно, за да Дарио Шимич, който заедно със Станич, Влаович и Плетикоса предвожда футболната опозиция, желаеща промяна и нормални отношения, изобщо да стане съперник на Шукер на изборите, трябва да го предложи една окръжна футболна асоциация, а още осем окръжни трябва да му дадат подкрепа.

Това което е важно да се каже, че в тези окръжни съюзи са главно хора, които са предани на Здравко Мамич, Дамир Врбанович и властващата гарнитура. Шимич ще има трудна работа, за да стигне на Събранието на 22 декември изобщо като кандидат, а особено да свали Шукер от мястото на президент на ХНС, което между останалото е потвърдено и с купуването на гласове за Шукер в Шибеник.

Мамич "случайно" се озовал пред Хилтън

Заради всичко това в посланието от Бойсите се намерило и онова "докато Мамич поставя и избира"... Докато неотдавна заседавал изпълнителният съвет на ХНС и решавал за датата на изборите в ХНС за единодушната подкрепа на Шукер, Здравко Мамич се озовал пред хотел Хилтън в автомобил и подхвърлил на журналистите как бил там случайно. Само наивници биха повярвали в това, че най-могъщият човек в хърватския футбол случайно е бил в Съюза в ситуация когато се решава за толкова важни неща.

Допълваме как своят коментар за изборите в ХНС ден по-рано даде със срамно послание Торсида заради което Хайдук, напълно ясно, ще бъде наказан.

"Дълго вече е цирк в един град на едно място, животните са диви, представлението е лошо. Време е завесата да падне, караваните да си отидат, а зверовете в клетките да дочакат смъртта", обявиха от севера на "Полюд".

Няма коментари:

Публикуване на коментар