неделя, 10 декември 2017 г.

Партизан на -9 в дербито след провал в Крушевац, пропуск на домакините, който ще се помни дълго

Партизан загуби в гостуването си в Крушевац срещу местния Напредак с 1:2 и така изостава на 9 точки от лидера Цървена звезда преди голямото дерби на сръбския футбол.

Зрителите на стадиона освен радостта от победата имаха възможността да станат свидетели и на нещо рядко виждано. Енвер Аливодич, футболист на Напредак, в последните секунди изпусна колосална възможност да довърши окончателно Партизан.

Стойкович, вратарят на "черно-белите" напусна вратата си и отиде в противниковото наказателно поле. След пропадането на възможността Партизан да изравни последва контра на домакините към празната врата на белградчани.

Аливодич дълго води топката, а когато трябваше да я прати в празната мрежа - напълно необезпокояван стреля неточно.

Вижте:

Това далеч не беше единственият проблем на Партизан в мача, който се разписа от дузпа при 0:2, а тя предизвика скандал и почти доведе до сбиване между летните попълнения в атаката Сума и Огньен Ожегович. Мажич посочи бялата точка, а Сума взе топката, но Ожегович го приближи с желанието той да изпълни. Последва скандал между двамата, който накара главният съдия да ръкомаха с ясен жест, че някой трябва да бие дузпата. И както гласи старата пословица Двама се карат, трети печели - Йевтович се нагърби с отговорността и реализира, докато съотборниците му озаптяваха двамата скандалджии да не се сбият.

Ето и този момент:


 А скандали имаше и преди и в края на мача. В 93-ата минута "гробарите" изгубиха търпение и започнаха да скандират "Джукич напусни", на което домакинските привърженици отговориха с чувство за хумор, викайки "Джукич остани". Двубоят беше под въпрос заради обилния снеговалеж вчера, но домакините се обърнаха към своите запалянковци с молба да дойдат рано и с лопата на стадиона, за да почистят терена което се и случи. Началният час беше 15, но Милорад Мажич отложи старта, а причината - домакинската публика замеряла със снежни топки вратаря на Партизан Владимир Стойкович. Капитанът на Напредак опитал да вразуми запалянковците в трибуната зад вратата, но на два пъти не успял.
 Мажич изпратил двата отбора в съблекалните, а говорителят на стадиона предупреди, че ако се продължи така трибуната може да бъзе опразнена. В крайна сметка след шест минути закъснение мачът започна. Тъкмо стартира и секунди по-късно беше спрян. Този път заради привържениците на Партизан, които хвърлили факли по терена. В 13-ата минута ново прекъсване заради спорен транспарант в трибуната с "гробарите" с който са обидени съдиите в сръбския футбол. Като бонус и още няколко факли на тревата. Секунди след подновяване на играта след триминутна пауза - ново прекъсване! Владимир Стойкович отново е мишена на снежни топки, но този път прекъсването е кратко.
Голямото дерби между Партизан и Цървена звезда е в сряда от 19 ч, а после следва зимна пауза в Супер лигата на Сърбия.

Няма коментари:

Публикуване на коментар