понеделник, 4 декември 2017 г.

Бриньоли: Само затворих очи и скочих...

Беневенто е, главно от началото на сезона, отбор за който говори Серия А, а и Европа. Дебютантът в италианския елитен ранг на футбола е най-лошия отбор в петте най-силни първенства на континента, с 14 загуби в първите 14 мача от сезона. А тогава се случи чудо...

Отборът от Кампания спечели своята първата точка в първенството което се провежда от 1929 година (фактически от 1926 година), а това направи срещу големия Милан, който не играе идеално този сезон, но потроши двеста милиона евро през лятото за играчи.

Освен всичко, това беше дебют за Дженаро Гатузо на пейката на своите "росонери" (след мача Гатузо е казал, че и в най-лошия кошмар не е могъл да сънува каквото се случи).

Но това беше мач на само един човек, 26-годишният вратар на Беневенто, Алберто Бриньоли.

В 95-ата минута при резултат 1:2, отиде в наказателното поле на съперника и постигна исторически гол, който донесе историческа точка на неговия отбор.
"Само помислих, че няма какво да изгубим. Отидох горе, затворих очи и скочих. Това беше скок на вратар, не скок на нападател. Трудно е да се опише. Само се надявах на най-доброто", заяви Бриньоли за Скай Италия.

Беневенто продължава да е на дъното на Серия А, но Бриньоли вярва, че неговият отбор, който по всички преценки, а и точни статистически параметри, играе положителен и проактивен футбол, заслужава повече.

"Върна ни се за някои по-ранни мачове. Губехме когато наистина не трябваше, често в самия край. Доказахме, че можем да се борим с всички. Въодушевен съм заради привържениците", заключи Бриньоли.

Няма коментари:

Публикуване на коментар