петък, 8 декември 2017 г.

Цървена звезда влезе в историята на Лига Европа

Футболистите на Цървена звезда се класираха в елиминационната фаза на Лига Европа като втори отбор в група Н, но не само това, постигнаха го по исторически начин.

Никой преди "червено-белите" не е преминавал груповата фаза, а да е започвал този турнир от първия квалификационен кръг. Момчетата на Владан Милойевич изписаха и клубната, а и европейската история с триумфа от 1:0 срещу Кьолн.
Триумф на Маракана след 1:0 над Кьолн
Всичко започна от Флориана и победата с 3:0 вкъщи, а на реванша в Малта 3:3. Във втория кръг беше прескочен Иртиш, воден от Димитър Димитров Херо, след 1:1 в Казахстан, а на Маракана 2:0.

И тогава Звезда направи два подвига и даде заявка за големи успехи. Надигра два пъти пражката Спарта - 2:0 и 1:0, за да в плейофа да събори силния Краснодар с победа 2:1 в Белград, след поражение в Русия с 2:3.
В груповата фаза "червено-белите" играха европейски футбол в конкуренцията на Арсенал, Кьолн и БАТЕ Борисов и напълно заслужено продължават към 1/16-финалите.

Освен това Цървена звезда завърши груповата фаза като отборът с втората най-добра защита в турнира - 2 получени гола в 6 мача, след Залцбург, който допусна едно попадение. В двата европейски турнира е на трето място, тъй като в Шампионската лига Барселона допусна един гол - при домакинството си на Олимпиакос.

Няма коментари:

Публикуване на коментар